«Τα τρία καλά της γης» από σήμερα στην Πάου

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2013 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:10
ΒΟΛΟΣ
Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου με τίτλο ΤΑ 3 ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΓΗΣ «Ο ΑΡΤΟΣ, Ο ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΝ».
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 23, 24, 25 Αυγούστου 2013 στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Πάου Αργαλαστής.
Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προσέλκυση επισκεπτών – καταναλωτών για την τόνωση της τοπικής αγοράς αλλά και ενημέρωση – ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής.
Υπέροχα τοπικά προϊόντα, πλούσια λαογραφικά στοιχεία γεύσεις παραδοσιακής μαγειρικής από το ψωμί, το κρασί και το ελαιόλαδο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρεθούν το τριήμερο αυτό στην Πάο Αργαλαστής.
Δεκάδες επαγγελματίες, εθελοντές, πολιτιστικοί σύλλογοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν τον τόπο μέσα από μια ποικιλία προϊόντων. Παράλληλα επισκέπτες όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα πλούσια δρώμενα και φυσικά να γευτούν ολόφρεσκες τοπικές νοστιμιές.
Η βραδιά στις 23 Αυγούστου είναι αφιερωμένη στο σιτάρι. Θα υπάρξουν δρώμενα από το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού από αρτοποιούς της περιοχής, με υπεύθυνο τον αρτοποιό   Κων.Καποδίστρια . Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μικροί φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν αρτοσκευάσματα τα οποία στη συνέχεια θα ψηθούν. Θα βραβευτούν τα καλύτερα αρτοσκευάσματα.
Η βραδιά στις 24 Αυγούστου είναι αφιερωμένη στον οίνο. Θα γίνει γευσιγνωσία στα κρασιά του Πηλίου και στα κρασιά της Θεσσαλίας. Θα δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να γνωρίσει την γευσιγνωσία και τα μυστικά της.
Η βραδιά στις 25 Αυγούστου θα είναι αφιερωμένη στο έλαιο.
Οι γυναίκες εθελοντές του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου θα φτιάξουν λουκουμάδες και σιμιγδαλένιο χαλβά με ελαιόλαδο. Θα γίνουν γευσιγνωσίες των προϊόντων από γευσιγνώστες ενώ όλες οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με χορευτικά συγκροτήματα και Πηλιορείτικη μουσική.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass