ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ξεκινά η 13η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Συμμετέχουν δεκάδες πιστοποιημένοι βιοκαλλιεργητές από όλη την Ελλάδα

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2013 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:40
  
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
 
Ξεκινά αύριο το βράδυ στο Παυσίλυπο με τα επίσημα εγκαίνια η 13η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας η οποία θα διαρκέσει το τετραήμερο από 19 μέχρι 22 Σεπτέμβρη.
Χθες τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής έδωσαν συνέντευξη τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα, κατά την οποία ανακοίνωσαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Ειδικότερα αναφερόμενη στην εκθεσιακή αγορά η κα Χρυσάνθη Πετεινάρα επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Για 13η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιείται η οικολογική γιορτή Καρδίτσας, με πιστοποιημένους βιοκαλλιεργητές, με διάφορες οικολογικές δραστηριότητες και χειροτέχνες με οικολογικά ή φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Πρόκειται για μια γιορτή μοναδική στην Ελλάδα που πραγματοποιείται στην ίδια πόλη χωρίς διακοπή. Για 4 ημέρες, 45 περίπου εκθέτες από όλη την Ελλάδα (από Χαλκιδική μέχρι Ζαχάρω Ηλείας) βρίσκονται στην Καρδίτσα , για να εκθέσουν τα προϊόντα τους, να συνομιλήσουν με τους επισκέπτες, να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς. Η οικολογική γιορτή Καρδίτσας, με βάση τα σχόλια και τις κριτικές εκθετών και επισκεπτών, θεωρείται η πιο άρτια οργανωμένη γιορτή στο είδος της σε όλη την Ελλάδα, και η Καρδίτσα μια αρκετά φιλόξενη πόλη, την οποία αγάπησαν οι περισσότεροι από τους εκθέτες, πολλοί από τους οποίους, έρχονται σχεδόν ανελλιπώς από την πρώτη γιορτή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, επισκέπτονται την έκθεση, περί τους 5000 επισκέπτες κυρίως από την Καρδίτσα, αλλά και από διάφορες περιοχές της χώρας.
Για τις παράλληλες εκδηλώσεις μίλησε ο κ. Κώστας Ζαγανάς τονίζοντας τα παρακάτω:
«Σκοπός των παράλληλων εκδηλώσεων είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες της Γιορτής (μικρούς και μεγάλους), εκτός από την αγορά βιολογικών προϊόντων να συμμετέχουν και σε μια ποικιλία δράσεων. Στόχος όλων των εκδηλώσεων είναι οι επισκέπτες (μικροί και μεγάλοι) να συμμετέχουν στη γιορτή , να περάσουν ευχάριστα και να προβληματιστούν και να μάθουν ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα για την βιολογική παραγωγή και την οικολογική διαχείριση.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι παράλληλες εκδηλώσεις βασίζονται στον εθελοντισμό και την αυτοοργάνωση των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει δράσεις για παιδιά και μεγάλους. Η ομάδα που δούλεψε για τις παράλληλες εκδηλώσεις φρόντισε να υπάρχει ποικιλία και ποιότητα εκδηλώσεων. Γι αυτό υπάρχουν δραστηριότητες όπως: εργαστήρια χειροτεχνίας, ζωγραφική, παιχνίδια, κουκλοθέατρο, Καραγκιόζης μουσικά σχήματα, προβολές ταινιών οικολογικού ενδιαφέροντος, βιολογικά εργαστήρια, ομιλίες βιοκαλλιεργητών και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και μεγάλους.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass