ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Παραδόθηκε διδακτήριο – κόσμημα στα Μελισσάτικα

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2013 1:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:35
ΒΟΛΟΣ
Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή εγκαινίων του νεόδμητου διδακτηρίου στα Μελισσάτικα, στο οποίο στεγάζεται ήδη το 7ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας και σύντομα προγραμματίζεται να μεταστεγαστεί το 10ο Νηπιαγωγείο Μελισσατίκων. Πρόκειται για ένα κτίριο – κόσμημα όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε κατά την τελετή των εγκαινίων, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Γιώργος Καλτσογιάννης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Γ.Αθανασούλης.
Το έργο, συνολικής δαπάνης 779.541,54 € (προϋπολογισμός μελέτης 1.670.000,00 €), κατασκευάστηκε με πόρους από το Ε.Π. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013», άξονας Προτεραιότητας 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Την εκτέλεση του έργου ανέλαβε η εταιρεία ΘΕΚΑΤ ΑΤΕ ενώ η μελέτη είχε συνταχθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.
Το νέο διώροφο διδακτήριο διαθέτει 9 αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 150 τετραγωνικών μέτρων, γραφεία διεύθυνσης, κυλικείο και ανελκυστήρα για τη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 1.525,21τ.μ., ενώ το σύνολο των επιφανειών όλων των ορόφων του συγκροτήματος φτάνει τα 1.117,14τ.μ. Τέλος, στο προαύλιο του σχολείου έχουν διαμορφωθεί μικρά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ. 
Ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για τη δυνατότητα που της παρέχεται να εγκαινιάσει ένα ακόμη καινούργιο διδακτήριο, ένα διδακτήριο – κόσμημα όπως είπε, το οποίο δικαιούνταν τα Μελισσάτικα, για να προσθέσει ότι φέτος, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, ο Δήμος Βόλου καταφέρνει να μεταστεγάσει σε νέους χώρους 10 νηπιαγωγεία και δυο δημοτικά σχολεία. Από αυτά, τα 8 νηπιαγωγεία μεταστεγάζονται σε δημοτικά κτίρια τα οποία εξασφαλίστηκαν μέσα από αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ τα δυο δημοτικά μεταφέρθηκαν σε νεόδμητα κτίρια που ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο σημείο αυτό, δεν παρέλειψε να σημειώσει και τη συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος, υπογραμμίζοντας τους διακριτούς μεν ρόλους, αλλά την κοινή αντίληψη που διέπει τους παραπάνω φορείς για το συλλογικό, το κοινωνικό και το δημόσιο συμφέρον. «Αυτή η κοινή αντίληψη ανάμεσα στο Δήμο, την Εκκλησία και την Περιφέρεια, μας έχει επιτρέψει να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα που υπερβαίνουν πολλές φορές τις οικονομικές μας δυνατότητες», τόνισε ο Δήμαρχος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass