ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Ε. ΛΕΚΚΑΣ ΚΑΙ Κ. ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Πολύ πιθανός ένας ισχυρός σεισμός στην περιοχή μας

Δημοσίευση: 05 Νοε 2013 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:41
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Επιτυχία σημείωσε το συνέδριο των απανταχού Καρδιτσιωτων στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Πλήθος συμπολιτών παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το συνέδριο με θέμα: «H σεισμική δραστηριότητα και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην περιοχή της περιφερειακής ενότητας-νομού Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας».
Κύριοι ομιλητές ήταν οι Καρδιτσιώτες Kαθηγητές κ. Ευθύμιος ΛΕΚΚΑΣ, Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Κων/νος ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ, Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στις τοποθετήσεις τους οι δυο διαπρεπείς επιστήμονες επισήμαναν ότι το επόμενο διάστημα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθεί ισχυρός σεισμός στην περιοχή μας και κάλεσαν την κεντρική εξουσία και τους τοπικούς φορείς να προετοιμαστούν όσο γίνεται καλύτερα, αφού σε περίπτωση καταστροφικού σεισμού οι τοπικές δυνάμεις παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην διάσωση ανθρώπων. Το πρώτο 48ωρο είναι κρίσιμο για την εξεύρεση επιζώντων, δεδομένου ότι όσο περνούν οι ώρες μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες! 
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλων κ. Κύριλλος, οι βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Κώστας Τσιάρας, Ασημίνα Σκόνδρα, Νίκος Μιχαλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος η θεματική αντιπεριφερειάρχης κα Γεωργία Κόκκαλη Κουβέλη, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλος, Σοφάδων κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχοι, οργανώσεις διάσωσης, πολιτικοί μηχανικοί κα.
Χαιρετισμό απηύθηναν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας , ο Δήμαρχος Καρδίτσας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών κ. Κωνσταντίνος Κουσαής.
Στην εκδήλωση παρέστη και ο ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου συντοπίτης και γνωστός σεισμολόγος κ. Βασίλης Παπαζαχος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass