«Έτος Βασίλη Τσιτσάνη» το 2015 με θετικό το αρμόδιο υπουργείο

Δημοσίευση: 23 Νοε 2013 1:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:02
ΤΡΙΚΑΛΑ
 
Θετικό ήταν το κλίμα στη συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων, με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού για την ανακήρυξη και από το Υπουργείο το 2015 ως «Έτος Βασίλη Τσιτσάνη».
 Πιο συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας είχε προγραμματισμένη συνάντηση την περασμένη Τρίτη 19 Νοεμβρίου στην Αθήνα με τον Παναγιώτη Καρακατσάνη, διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού, με βασικό θέμα την ανακήρυξη και από το Υπουργείο το 2015 ως «Έτος Βασίλη Τσιτσάνη», καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του Τρικαλινού δημιουργού.
 Από τη συνάντηση προέκυψε η θετική πρόθεση του Υπουργείου στο αίτημα του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» για την υποστήριξη της ανακήρυξης του 2015 ως «Έτους Τσιτσάνη», καθώς και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων που τέθηκαν από τη μεριά του Δημάρχου και σχετίζονται με την ανάπτυξη των πολιτιστικών υποδομών και δράσεων του Δήμου Τρικκαίων. Ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού κος Καρακατσάνης, αναφέρεται ότι αναγνώρισε τη δυναμική της αίγλης του ονόματος του Βασίλη Τσιτσάνη, εκτίμησε το γεγονός πως το «Έτος Τσιτσάνη» είναι γεγονός που αφορά όλο τον Ελληνισμό και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο για την πρόθεση του Υπουργού κου Πάνου Παναγιωτόπουλου να τεθούν οι εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Υπουργείου.
 Επίσης, ο Δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση στον Υπουργό να παραστεί στην πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, με αφορμή το γεγονός ότι το 2014 συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου δημιουργού, και η οποία θα γίνει το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, ημέρα που γεννήθηκε και πέθανε ο Βασίλης Τσιτσάνης
Απαντώντας στην πρόσκληση, ο κος Καρακατσάνης διαβεβαίωσε πως ο Υπουργός το επιθυμεί και θα προσπαθήσει να επισκεφθεί την όμορφη πόλη των Τρικάλων με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass