ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ανεμογεννήτριες στα Άγραφα!

Συστάθηκε εκτάκτως Συντονιστικό Όργανο για την προστασία της περιοχής που αναλαμβάνει δυναμική δράση

Δημοσίευση: 26 Νοε 2013 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:06
  
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Έντονες είναι οι αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων και φυσιολατρικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας στην εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή των Αγράφων.
Οι κινητοποιήσει ξεκίνησαν με αφορμή θέμα που τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας για κατασκευή τέτοιων έργων στον ορεινό όγκο του Δήμου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ιτάμου.
Μετά τις σφοδρές αντιρρήσεις που εκφράστηκαν στο σώμα, η συζήτηση αναβλήθηκε για σήμερα το απόγευμα, ωστόσο το τελευταίο διήμερο υπήρξαν καυστικά δημοσιεύματα στον τύπο ενώ πραγματοποιήθηκε και έκτακτη σύσκεψη εκπροσώπων τοπικών Συλλόγων όπως είναι ο Ορειβατικός Σύλλογος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ο Σπηλαιολογικός, ο ΦΟΚ, η Οικόσφαιρα κλπ. στην οποία συμμετείχαν τόσο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός, όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Α.Π.Ε. κ. Θανάσης Μαρκινός.
Το αποτέλεσμα ήταν να συσταθεί άμεσα «Συντονιστικό Όργανο για την προστασία των Αγράφων», το οποίο χθες έδωσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ προκειμένου να διατυπώσει δημόσια τις ενστάσεις του ως προς τα προωθούμενα έργα!
Ο επικεφαλής του Συντονιστικού κ. Παντελής Μανώλης παρέθεσε σειρά επιχειρημάτων υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον και θα επιφέρουν καίριο πλήγμα στην τοπική οικονομία και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.
Όπως είπε ο κ. Μανώλης το πλαίσιο των επιχειρημάτων αυτών θα κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο με το αίτημα να δοθεί αρνητική γνωμοδότηση για τα έργα. 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass