ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 80 ΑΤΟΜΑ

Πράξη το σχέδιο απασχόλησης «Ευφυείς Εκκινήσεις»

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2013 1:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:18
 ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται το τοπικό σχέδιο απασχόλησης «Ευφυείς Εκκινήσεις» με συντονιστή φορέα το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας και εταίρους τον Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τον Γεωπονικό Σύλλογο, την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, το ΚΕΚ «Δυναμική», το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης «Θέσις».
Με αφορμή την εφαρμογή της Πράξης αυτής, οι εκπρόσωποι των Εταίρων έδωσαν συνέντευξη τύπου κατά την οποία ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ως Δήμος Καρδίτσας, στεκόμαστε στο πλευρό των ανέργων και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα παρέμβασης στον τομέα της εργασίας, είτε υλοποιώντας τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που δίνουν μια μικρή ανάσα σε εκατοντάδες ανέργους και τις οικογένειές τους είτε συμμετέχοντας σε προγράμματα και δράσεις που δημιουργούν ευνοϊκότερες συνθήκες για την πρόσληψή τους από τοπικές επιχειρήσεις ή την αυτοαπασχόλησή τους.
Μια τέτοια προσπάθεια είναι και η Πράξη “Ευφυείς Εκκινήσεις” που εντάσσεται στο πλαίσιο των “Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠ.Σ.Α)” .
Μέσω της πράξης αυτής και σε σύμπραξη με άλλους τοπικούς φορείς παρεμβαίνουμε συντονισμένα και στοχευμένα, ώστε με την κατάλληλη συμβουλευτική και κατάρτιση να βοηθήσουμε 80 συνανθρώπους μας :
Πρώτον, να καταρτιστούν αυξάνοντας τις γνώσεις τους σε μια εποχή, όπου η διαρκής εκπαίδευση είναι αναγκαία, καθώς αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα.
Δεύτερον, να σχεδιάσουν το δικό τους επιχειρησιακό πλάνο, να διαμορφώσουν το δικό τους σχέδιο, ατομικά ή σε ομάδες, προκειμένου μετά το σεμινάριο να στήσουν την επιχείρηση.
Τρίτον, να ενεργοποιηθούν επαγγελματικά και να ξεκινήσουν να εργάζονται σε τομείς που θα έχουν σχέση με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα σας πει η Πρόεδρος και η Δ/ντρια του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας που είναι και ο φορέας που συντονίζει αυτή την προσπάθεια.
Εγώ θέλω να υπογραμμίσω ότι στην κατάσταση, στην οποία έχουμε περιέλθει ως χώρα ο τομέας της εργασίας είναι ο πλέον ευαίσθητος και κρίσιμος για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία μας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι με το πρόγραμμα αυτό ή και άλλα συναφή, μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.
Στηρίζουμε όμως κάποιους συνανθρώπους μας να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να συμπληρώσουν τα προσόντα τους, να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και εν τέλει να βρουν μια επαγγελματική διέξοδο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από τους αριθμούς, κρύβονται άνθρωποι και ολόκληρες οικογένειες. Αν κατορθώσουμε μέσα από το πρόγραμμα αυτό να βοηθήσουμε 80 συνανθρώπους, συμπολίτες μας να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να στηρίξουν την οικογένειά τους, θεωρώ ότι θα έχουμε επιτύχει κάτι πολύ σημαντικό».
 
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κα Δήμητρα Κανούτα επισήμανε:
«Σκοπός αυτού του προγράμματος, όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος, είναι η στήριξη των ανέργων του Δήμου Καρδίτσας μέσα από την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων, με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής παρέμβασης.
Ειδικότερα, στις επιδιώξεις του Σχεδίου περιλαμβάνονται:
-η κοινωνική και εργασιακή προετοιμασία των ανέργων
-η ενεργοποίηση του ίδιου του ατόμου, ώστε να αναπτύξει τις απαραίτητες δεξιότητες
για να ενσωματωθεί κοινωνικά και επαγγελματικά με τον υπόλοιπο πληθυσμό,
-η διεύρυνση της δυνατότητας αξιοποίησης του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας
-η κινητοποίηση δικτύων για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη,
-δράσεις και διαδικασίες ενίσχυσης των επιχειρήσεων
Τα τελικά παραγόμενα προϊόντα της παρέμβασης είναι:
1) Η καταπολέμηση της ανεργίας και η κοινωνική ένταξη 80 ωφελουμένων των ομάδων στόχου, συμβάλλοντας παράλληλα στην τοπική ανάπτυξη.
2) Η τοποθέτηση 30 ωφελουμένων σε θέσεις εργασίας σε τοπικές επιχειρήσεις του δευτερογενή και τριτογενή τομέα
3) Η ίδρυση επιχειρήσεων από 50 ωφελούμενους σε αντικείμενα που συναρτώνται με ατομικές εξειδικεύσεις και επιχειρηματικές ευκαιρίες».
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass