«ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ»

Η Β. Ζιάκα για το περιστατικό υποσιτισμού στους Γόμφους

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2013 11:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:51

Στη δραματική επιστολή της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Γόμφων Τρικάλων, στην οποία γινόταν λόγος για «σκελετωμένο 6χρονο νήπιο», απαντά με ανακοίνωσή της η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα. Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης επισημαίνει ότι μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό υποσιτισμού στους Γόμφους, επικοινώνησε με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ο οποίος τόνισε ότι έχει επιληφθεί του ζητήματος.

Στην ανακοίνωση της κ. Ζιάκα αναφέρεται επίσης: «Επιβεβαιώθηκε ότι είχε ήδη  ληφθεί προ δεκαημέρου η απαραίτητη μέριμνα αρχικώς από τη νηπιαγωγό και ακολούθως από τη Μητρόπολη και τοπικούς φορείς, ώστε να εξασφαλιστεί η σίτιση όχι μόνο του παιδιού, αλλά και της οικογένειάς του καθώς και η εύρεση εργασίας για τον πατέρα του.  

Με την ευκαιρία, επισημαίνεται ότι είναι καλό για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων φροντίδας σε αντίστοιχες περιπτώσεις να αναφέρονται τα κρούσματα στις προϊστάμενες υπηρεσίες και να συνυπολογίζεται ότι για την προστασία δεδομένων ανήλικων παιδιών κάθε κίνηση πρέπει να γίνεται με τη σχετική διακριτικότητα.

Πάντως, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης καμία προφορική ή έγγραφη αναφορά για φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών της εκπαιδευτικής περιφέρειάς μας. Διαβεβαιώνουμε επίσης ότι είμαστε ευαισθητοποιημένοι στην αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους αρμόδιους φορείς».

Υπενθυμίζεται ότι η επιστολή της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Γόμφων ανέφερε τα εξής: «Εδώ και λίγες μέρες ενημερώθηκα από φίλη Νηπιαγωγό για το οικογενειακό δράμα που παίχτηκε και παίζεται στην τάξη της, τη θέα ενός σκελετωμένου μικρού παιδιού, ηλικίας 6 χρόνων, που μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο Νηπιαγωγείο σε άθλια κατάσταση. Αδυνατισμένο, καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα.

Οι γονείς αυτού του μικρού παιδιού είναι άνεργοι. Ζουν σε μια τρώγλη. Τους λείπει ακόμη και το ψωμί. Κυριολεκτικά πεινούν. Το διαπίστωσα και η ίδια μετά από επίσκεψη στο σπίτι τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το παιδί που υποσιτίζεται. Πολλά ακόμη παιδάκια που φοιτούν σε σχολεία και Νηπιαγωγεία, κυρίως του κέντρου των Τρικάλων, ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες». Η διευθύντρια του Δ.Σ. Γόμφων ζητούσε στο τέλος της επιστολής της την ενεργοποίηση όλων των τοπικών φορέων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass