ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Συμπληρωματικά έργα για την αποχέτευση του Βελεστίνου

Δημοσίευση: 04 Απρ 2013 16:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:20

Να δρομολογήσει  την εκτέλεση των συμπληρωματικών  έργων της αποχέτευσης του Βελεστίνου, ζητά από τη δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας. Σε δήλωσή του, τονίζει: «Τον Σεπτέμβριο του 2010 ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του αποχετευτικού δικτύου Βελεστίνου. Ένα έργο τεράστιας σημασίας για την περιοχή μας που πραγματοποιήθηκε από τη δημοτική αρχή του κ. Κωνσταντίνου Κανάρη, γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Η  δε αμφισβήτησή του δηλώνει μικροψυχία και η προσπάθεια οικειοποίησής του έλλειψη  πολιτικού πολιτισμού. Mε το συγκεκριμένο έργο απαλλάχθηκε η πόλη από τα βοθρολύματα, την κακοσμία και τα μεγάλα έξοδα που δημιουργούσαν οι εκκενώσεις βόθρων. Από το Ιανουάριο του 2011 που ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή και  προκειμένου να ολοκληρωθεί απόλυτα  το έργο του αποχετευτικού δικτύου,  έπρεπε να εκτελέσει τα συμπληρωματικά έργα της αποχέτευσης του Βελεστίνου. Διανύουμε τον τρίτο χρόνο της δημαρχιακής θητείας χωρίς καμία προσπάθεια για  ολοκλήρωση του   συγκεκριμένου έργου. Τα συμπληρωματικά έργα της αποχέτευσης Βελεστίνου που  άμεσα πρέπει να δρομολογηθούν και να κατασκευαστούν είναι τα παρακάτω:

•        Αποχετευτικοί αγωγοί  που αποχετεύουν στα νότια και νοτιοδυτικά του Βελεστίνου, εκατέρωθεν της ΟΔΟΥ ΠΑΝΤΟΥ. Το συνολικό μήκος  των κλάδων αυτών ανέρχεται σε 201 μέτρα.

•        Αποχετευτικοί κλάδοι που αποχετεύουν τους κάθετους δρόμους νότια της ΟΔΟΥ ΑΛ. ΠΑΠΑΓΟΥ.  Αυτοί έχουν μήκος συνολικό 238  μέτρα.

•        Αποχετευτικοί αγωγοί που αποχετεύουν τους κάθετους δρόμους της ΟΔΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ στη περιοχή του Πεζοδρόμου. Το  συνολικό μήκος των κλάδων αυτών ανέρχεται στα 75 μέτρα.

•        Ο αποχετευτικός αγωγός που αποχετεύει την ΟΔΟ ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ και του εγκάρσιους δρόμους μέχρι το ρέμα. Το συνολικό μήκος  των αγωγών ανέρχεται σε 360 μέτρα.

•        Αποχετευτικοί κλάδοι που αποχετεύουν περιοχές στον κεντρικό και δυτικό τομέα του Βελεστίνου και το συνολικό μήκος των αγωγών αυτών ανέρχεται στα 664 μέτρα.

•        Επίσης ο αποχετευτικός αγωγός που αποχετεύει την ΟΔΟ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και εκατέρωθεν περιοχή με συνολικό μήκος 383 μέτρα.

•        Τέλος πρόκειται για κλάδους  που αποχετεύουν περιοχές ανατολικά του κεντρικού ρέματος του Βελεστίνου καθώς και προέκταση του αγωγού για να αποχετευτεί ο  συνοικισμός αξιωματικών του ΠΕΒ. Το συνολικό μήκος των αποχετευτικών αυτών κλάδων ανέρχεται σε  1042 μέτρα.

Ως δημοτική παράταξη ζητάμε από την δημοτική αρχή, η οποία μας έχει απογοητεύσει για μια ακόμη φορά, αφού σε καμία ενέργεια για το συγκεκριμένο θέμα  δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα,  να δρομολογήσει  την εκτέλεση των συμπληρωματικών  έργων της αποχέτευσης του Βελεστίνου.

Η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης είναι τεράστιας σημασίας έργο που στόχο έχει να καλύψει την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του  Βελεστίνου και την προστασία από την ανεξέλεγκτη χρήση σηπτικών δεξαμενών (βόθρων).

Με την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών έργων θα εξοικονομηθούν υδάτινοι πόροι διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass