ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟΝ «ΔΙΑΥΛΟ»

«Ψυχολογικές προσεγγίσεις στη λογοτεχνία»

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2013 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:01
ΒΟΛΟΣ
 
Μετά από τα δύο πολύ επιτυχημένα σεμινάρια σεναριογραφίας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, η συγγραφέας Γεωργία Χιόνη θα μιλήσει για τις ψυχολογικές προσεγγίσεις στη λογοτεχνία στο πλαίσιο του σεμιναρίου με τίτλο : «Ψυχολογία και Σχέσεις – ψυχολογικές προσεγγίσεις στη λογοτεχνία» που θα γίνει στον «Δίαυλο» το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 10-11 Μαΐου.
Από πολύ παλιά προσπαθούσε ο άνθρωπος να δώσει εξήγηση για το περιβάλλον αλλά και για τον εαυτό του. Να απαντήσει σε βασικά υπαρξιακά ερωτήματα που τον απασχολούν. Την ανθρώπινη αυτή συμπεριφορά, όπως αποτυπώνεται σε όλες της τις εκφάνσεις εξετάζει η επιστήμη της ψυχολογίας. Η τέχνη του λόγου μία από αυτές, ίσως η πιο χαρακτηριστική που αποτυπώνει την υπαρξιακή αγωνία που βιώνει ο άνθρωπος .
Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να εξετάσει την λογοτεχνική παραγωγή και κατανόηση μέσα από ψυχολογικές προσεγγίσεις. Η ανάλυση και η συζήτηση στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα μελετήσει μεταξύ άλλων:
-τι είναι η επιστήμη της ψυχολογίας (ψυχολογία, ψυχανάλυση, ψυχαναλυτική διάγνωση χαρακτήρα, στάδια εξέλιξης)
-συγγραφείς και ήρωες (Καζαντζάκης, Παπαδιαμάντης, Καμύ, Ουίλλιαμς κλπ)
-διάσημοι ήρωες στην παγκόσμια λογοτεχνία
-έννοιες της αδικίας, ανομίας, ηθικής
-αστυνομική λογοτεχνία
-ερωτική λογοτεχνία
-ψυχολογικά προφίλ κινηματογραφικών ηρώων.
 Ώρες σεμιναρίου : Παρασκευή 10/5 19:00-22:00 και Σάββατο 11/5 11:00-14:00
Δηλώσεις συμμετοχής στο mail : psychologysemin@yahoo.gr , στον "Δίαυλο" ή στο βιβλιοπωλείο "Πένα" Σπυρίδη 23. Πληροφορίες στο τηλ. 6977800499 (Κώστας Ανέστης) Κόστος συμμετοχής : 20 ευρώ
Η Γεωργία Χιόνη
 Η Γεωργία Χιόνη τελείωσε τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα και μία νουβέλα. Θεατρικά της έργα έχουν ανέβει σε διάφορες θεατρικές σκηνές της Ελλάδας. Έχει γράψει σενάρια για τη μεγάλη οθόνη σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική, και σενάρια για κόμικς. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Συγγραφέας των: Μυθιστορήματα : "Το Τηλεσκόπιο του Χρόνου", "Η Πριγκιπέσα της Θάσου", "Τα Δάκρυα της Πριγκιπέσας", "Μια Αλήθεια, Χίλια Ψέματα"
Νουβέλα: "Αδικιά" Θεατρικά: "Το ροζ φουλάρι", "Τρωκτικά", "Εν Ψυχρώ", "Άγγελοι", "Το γκρι κουστούμι", "Ζωή σε λόγου μας", "Ανοιχτά 24 ώρες", "Bίος Αβίωτος", "Μαθήματα Καλής Συμπεριφοράς", "H Εκδρομή"
Σενάριο: "Ανοιχτά 24ώρες", "Jilted", "Edward Mors", "Lucky John", "Days and Nights in the Life of Mr. and Mrs. James", "Malediction", "Dirty Money"
Κόμικς – Σάτιρα :"Ιστορίες της Αραχτούπολης",
Κόμικς - Graphic novel (σενάριο): Nάβαρ - Οργή της Μοίρας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass