Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΣΕΕ ΣΤΟΝ κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

Απ. Αθανασός: Η εστίαση ζητά ρυθμίσεις

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2013 3:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:04
 ΒΟΛΟΣ
Σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τα δημόσια έσοδα, Γ. Μαυραγάνη , όπου συζητήθηκαν όλα τα καίρια και χρονίζοντα προβλήματα που καίνε τα χιλιάδες μέλη του κλάδου εστίασης και διασκέδασης όλης της χώρας, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών Επαγγελμάτων Ελλάδος ( ΠΟΕΣΕΕ) κ. Απόστολος Αθανασός. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού στο κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας στο Σύνταγμα και η οποία κράτησε μία περίπου ώρα, ήταν ακόμη παρόντες ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο γραμματέας και το μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γ. Κουράσης και Γιαν. Κουζούπης αντίστοιχα.
 Η ηγεσία της Ομοσπονδίας του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας Απόστολος Αθανασός, συζήτησε με τον κ. Μαυραγάνη τα παρακάτω θέματα :
- Οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επαγγελματιών του κλάδου παλαιοτέρων ετών προς τους ΟΤΑ, τα οποία αφορούν όχι κεφάλαιο, αλλά μόνο πρόστιμα και προσαυξήσεις : Ο κ. Μαυραγάνης δέχθηκε ότι οι συγκεκριμένες οφειλές αποτελούν μία στρέβλωση, που δημιουργήθηκε σε βάθος χρόνου, εξαιτίας του υπέρογκου ύψους των προστίμων και των προσαυξήσεων και η οποία, όπως τόνισε, πρέπει να διορθωθεί. Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ακόμη ότι στις αρχικές προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών ήταν το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης να ενταχθεί μέσα στο πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε την περασμένη Κυριακή από τη Βουλή. Όπως πρόσθεσε ωστόσο, το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε στη διάθεσή του όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επαγγελματιών του κλάδου προς τους Δήμους όλης της χώρας, καθώς δεν ήταν έτοιμο   να   απαντήσει αν οι ΟΤΑ μπορούν μηχανογραφικά να εξάγουν στοιχεία για τις οφειλές που αφορούν μόνον πρόστιμα και προσαυξήσεις. Η αδυναμία καταγραφής του συνολικού ύψους των ληξιπρόθεσμων οφειλών που πρέπει να ρυθμιστούν και για το οποίο πρέπει να ενημερωθεί και η τρόικα, υποχρέωσε, όπως είπε ο κ. Μαυραγάνης, το Υπουργείο Οικονομικών να μεταθέσει την επίλυση του καίριου αυτού ζητήματος για τον κλάδο της εστίασης σε τροπολογία που θα ενταχθεί μέσα σε νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή , μέσα στο Μάιο ή το αργότερο μέσα στον Ιούνιο.
- Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση : Σύμφωνα με τον κ. Αθανασό στη συνάντηση δεν θα μπορούσε να μη συζητηθεί και το πολυσυζητημένο ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Ο κ. Μαυραγάνης, αναγνώρισε με τη σειρά του, ότι το μέτρο της αύξηση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης δεν πέτυχε τους δημοσιονομικούς του στόχους. Ο Υφυπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να εφαρμοστεί ο μειωμένος συντελεστής του 13% πριν το καλοκαίρι. Όπως μάλιστα διευκρίνισε, το μέτρο θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά καθώς θα επαναξιολογηθεί, μετά τα οριστικά στοιχεία που θα έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών μετά την κατάθεση και των περιοδικών δηλώσεων του ΦΠΑ για το δ΄ τρίμηνο του 2013. Ο κ. Μαυραγάνης ζήτησε από την ΠΟΕΣΕΕ, όπως Κυβέρνηση και Ομοσπονδία, συνυπογράψουν ένα « συμβόλαιο κυρίων», με το οποίο η δεύτερη θα απευθύνει παραινέσεις προς τα μέλη της , προκειμένου η μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ να οδηγήσει σε μείωση της φοροδιαφυγής και σε συνολική αύξηση των δημοσίων εσόδων, προκειμένου το μέτρο να πάρει μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα.
- Συντελεστές Καθαρού Κέρδους : Επίσης στη συνάντηση η ΠΟΕΣΕ ζήτησε προκειμένου τα μηχανογραφικά συστήματα των επιχειρήσεων εστίασης να συνδεθούν on line με το Υπουργείο Οικονομικών, να ενταχθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε προγράμματα για την αναβάθμιση των μηχανογραφικών τους συστημάτων, ενώ παράλληλα ζητήθηκε να επανεξετάσει το Υπουργείο Οικονομικών όλους τους Μοναδικούς Συντελεστές Καθαρού Κέρδους ( Μ.Σ.Κ.Κ. ), οι οποίοι, όπως είπαν, τα μέλη της ΠΟΕΣΕΕ, χρήζουν επανεξέτασης , λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.
 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας κ , Αθανασό η Ομοσπονδία αμέσως μετά τις αργίες του Πάσχα, θα έχει νέα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη, ενώ θα γίνει προσπάθεια να γίνει συνάντηση και με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα, προκειμένου να τα εκθέσουν τις απόψεις τους και τους λόγους που επιτάσσουν τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κλάδου προς τους Δήμους, όπως και η μείωση του ΦΠΑ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass