Ο ΔΟΜ. ΒΕΡΙΛΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

Η μεταβατικότητα δεν είναι ματαίωση της μεταφοράς

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2013 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:07
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Παρέμβαση για το μέλλον του Τμήματος ΤΕΙ Δασοπονίας Καρδίτσας που καταργείται από το 2018, αλλά και για το Παράρτημα Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας, το οποίο μετά την εφαρμογή του περίφημου σχεδίου ΑΘΗΝΑ δεν υφίσταται πια, έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης.
Ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας «κρούει» τον «κώδωνα» του κινδύνου για την τύχη των Τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρδίτσας και κατηγορεί τους πολιτικούς εκπροσώπους του Νομού για αδικαιολόγητη αδράνεια, επισημαίνοντας τα εξής:
«Σιγή ιχθύος» ακολουθείται στην πόλη μας σχετικά με τις αρνητικές εξελίξεις για τις Σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Καρδίτσα.
Λές και όλα αφορούν μόνον την Βουλή όπου οι βουλευτές, εκεί, ξαφνικά, εντελώς τυχαία, αποφάσισαν ότι από όλη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα έπρεπε να πάρουν αρνητικές αποφάσεις μόνον για την πόλη μας και όλοι οι υπόλοιποι είναι «αθώοι».
 Σε μία περίοδο που σε ολόκληρη την Ελλάδα οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν ακόμη και για το παραμικρό αντίθετα στην Καρδίτσα η μόνη πρωτοβουλία, τις τελευταίες μέρες, υπήρξε μία ευχαριστήρια, μάλιστα, επιστολή για την μεταβατικότητα στη μεταφορά του τμήματος στο Καρπενήσι.
 Αλλά η μεταβατικότητα δεν είναι ματαίωση της μεταφοράς.
Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι έζησαν τη διαδικασία μεταφοράς της Σχολής Νηπιαγωγών στο Βόλο. Και τότε δόθηκε περίοδος μεταβατικότητας. Δηλαδή δεν εισήγαν νέους φοιτητές κάθε χρόνο και η Σχολή έκλεισε όταν αποφοίτησαν και οι παλαιότερη. Αντίθετα στη Φλώρινα και στη Μυτιλήνη όπου εκεί αντέδρασαν όχι μόνον οι Δήμαρχοι και οι φορείς αλλά οι τοπικές κοινωνίες οι Σχολές παρέμειναν εκεί.
 Το θέμα δεν είναι απλά ένα ζήτημα αδικίας και ταπείνωσης της περιοχής μιας και τα όποια αρνητικά της δήθεν μεταρρύθμισης σε ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα αφορούν επιλεκτικά -για δεύτερη φορά- την Καρδίτσα.
Αφορά στην ουσιαστική προοπτική του τόπου μας.
Αφορά στο μέλλον της ευρύτερης περιοχής μας κυρίως γιατί συνοδεύεται και από το κλείσιμο του παραρτήματος ΤΕΙ Καρδίτσας μετά από32 χρόνια και αφετέρου γιατί επηρεάζει τον λεγόμενο Πρωτογενή Τομέα. όπου η περιοχή μας έχει αρκετές δυνατότητες και προοπτικές.
Παλαιότερα ίδρυσαν το Γεωπονική Σχολή στο Βόλο. Τώρα κλείνουν το παράρτημα ΤΕΙ και σχεδιάζουν την μεταφορά του Περιφερειακού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου και Ταξινόμησης Βάμβακος και του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων.
Έτσι σιγά – σιγά, και σε αντιστοιχία και με άλλες πρωτοβουλίες στην ίδια κατεύθυνση, περιορίζονται οι δυνατότητες και η στόχοι της Καρδίτσας να διαδραματίσει στο μέλλον-όταν ενδεχόμενα βελτιωθεί η κατάσταση- κάποιο σημαντικό ρόλο και να αναπτυχθεί οικονομικά στον Αγροτοκτηνοτροφικό Τομέα Ένα χώρο που διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα.
Τέλος στο τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου – Επίπλου,το οποίο αποτελεί πλέον τμήμα της σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ),δεν έρχεται το τμήμα Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων από τις Σέρρες όπως ήταν στον αρχικό σχεδιασμό..
Τα άλλα δύο τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και Διαιτολογίας αποτελούν τμήματα της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας (ΣΤΕΓ). Και οι δύο αυτές σχολές βρίσκονται στη Λάρισα!».
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass