ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ - ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αντιπλημμυρικά έργα στον χείμαρρο Ξηριά

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2013 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:09
 ΒΟΛΟΣ
 Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το αντιπλημμυρικό έργο στον χείμαρρο Ξηριά, γεγονός που προκάλεσε την ικανοποίηση του Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίου Καλτσογιάννη, ο οποίος περιόδευσε στην περιοχή για να δει από κοντά την πορεία των εργασιών. Ο Αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον Διευθυντή και υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων συναντήθηκε επί τόπου με τον εργολάβο του έργου και εκπροσώπους της ΕΠΑ Θεσσαλίας (φυσικό αέριο), με σκοπό να συντονίσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου.
Τα αντιπλημμυρικά του Ξηριά, είναι ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 17 εκ. ευρώ. Πρόκειται για έργο που γίνεται σε μήκος 2,2 χλμ., και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή, γιατί τη θωρακίζει από πλημμυρικά φαινόμενα, ειδικά αυτήν την περίοδο που ακραία καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται πιο συχνά και πιο έντονα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: « το σημαντικό έργο στο Ξηριά προχωρά γρήγορα και τόνισε ότι για να ολοκληρωθεί πρέπει να συμβάλλει η εταιρία Φυσικού Αερίου, που οφείλει να υπογειοποιήσει τον αγωγό που τον διασχίζει κάθετα και περνά από την μια όχθη στην άλλη. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου εξασφαλίζει την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της περιοχής από συχνά φαινόμενα υπερχείλισης. Εξάλλου τα περιβαλλοντικά έργα αποτελούν για την Περιφέρεια δράσεις πρώτης προτεραιότητας, δεδομένου ότι εξασφαλίζουν μία αειφόρο αναπτυξιακή πορεία και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass