ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΔΡΑΠΑΙΚΤΕΣ»

«ΤελμΑ - ο Αμλετ απ την... ανάποδη»

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2013 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:12
ΒΟΛΟΣ
Το τέταρτο θεατρικό έργο του Κάβουρα ευΆγγελου είναι μία φουτουριστική μαύρη κωμωδία η οποία προβλέπει ένα πλανήτη που σε χίλια χρόνια από τώρα θα 'χει οδηγηθεί σε κατάρρευση οικολογική, οικονομική, κοινωνική. Το σαιξπηρικό δίλημμα του Άμλετ «Να ζει κανείς ή να μη ζει» μεταπλάθεται στο «Να βγει κανείς ή να μη βγει» παραμένοντας το ίδιο προφητικό όσο και επίκαιρο: ένας κόσμος σε τέλμα κι ένας Άμλετ ξανά στον κόσμο μας προκειμένου να αποτρέψει, ως άλλος ήρωας, την καταστροφή. Η νέα θεατρική παραγωγή των ΔραΠαικτών καινοτομεί σεναριακά ρίχνοντας μια φουτουριστική ματιά στον σαιξπηρικό Άμλετ, αλλά πρωτοπορεί και σκηνογραφικά-ενδυματολογικά, καθώς σκηνικά και κοστούμια φτιάχτηκαν ύστερα από μελέτη με ανακυκλώσιμα υλικά, υλικά που ο καθένας μας θα τα είχε για πέταμα. Χοροκίνηση και επιβλητική μουσική, κωμικές στιγμές αλλά και συγκίνηση, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί και ολόλευκο αποστειρωμένο περιβάλλον, συμπληρώνουν το δρώμενο.
 
Τέσσερις ευκαιρίες έχει ακόμη το θεατρόφιλο κοινό προκειμένου να απολαύσει αυτό το διαφορετικό θέαμα: την ερχόμενη Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαϊου στις 9.30 το βράδυ. Στο Αμφιθέατρο του Ορφανοτροφείου Βόλου (2ας Νοεμβρίου 10 στον Αγ.Παντελεήμονα) και φυσικά, με είσοδο ελεύθερη (θα υπάρχει κουμπαράς για όποιον θέλει και μπορεί να αφήσει τον οβολό του υπέρ των παιδιών του Ορφανοτροφείου).
 
Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του εμψυχωτή των ΔραΠαικτών, ευΆγγελου Κάβουρα. Ερμηνεύουν: Λεωνίδας Αχλαδιώτης, Βαρβάρα Δεμίρη, ευΆγγελος Κάβουρας, Αποστολία Καλυβιώτη, Σπύρος Μακρυγιάννης, Έλενα Μαρκοζάνη, Χρήστος Οικονόμου, Γιάννης Τσιρώνης. Ενδυματολογία: Έφη Αντωνίου, ευΆγγελος Κάβουρας. Σκηνογραφία: ευΆγγελος Κάβουρας, Χαρά Κουτζαγιώτη. Χορογραφία - κινησιολογική επιμέλεια: Greta Polanska Μοϊδίνη. Ηχογράφηση-σπικάζ: Πάρης Ζίκος (Zk Studio). Μουσικοηχητική-φωτιστική επιμέλεια: ευΆγγελος Κάβουρας. Υλοποίηση σκηνικών - design: Χαρά Κουτζαγιώτη. Υλοποίηση κουστουμιών: Έφη Αντωνίου, Βάσω Γορδίου. Κομμώσεις - μακιγιάζ: Λεωνίδας Αχλαδιώτης. Στην κονσόλα: Χαρά Κουτζαγιώτη. Artwork αφίσας: ευΆγγελος Κάβουρας, Χαρά Κουτζαγιώτη. Φωτογράφηση: Βικτώρια Μουζλάνοβα. Καλλιτεχνική σύλληψη - παραγωγή: ευΆγγελος Κάβουρας, ΔραΠαίκτες Βόλου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass