ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

«Mια μέρα γιορτής, 365 μέρες φροντίδας»

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2013 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:35
ΒΟΛΟΣ
Πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με κεντρικό σύνθημα «Mια μέρα γιορτής, 365 μέρες φροντίδας», σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δρώμενα, και, κυρίως, δημιουργικές δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Βόλου, με στόχο την καλλιέργεια οικολογικής και κοινωνικής συνείδησης, ώστε να εξελιχθούν σε ευαισθητοποιημένους αυριανούς πολίτες.
Οι φετινές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από την Αντιδημαρχία Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας, θα πραγματοποιηθούν με κύριο αρωγό το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του Δήμου Βόλου που θα παράσχει τις υποδομές του και το προσωπικό του σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας. Οργανωτικά, τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, η Υπηρεσία Πρασίνου και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Βόλου. Συμμετέχουν, επίσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών – Χαρτοπωλών Ν. Μαγνησίας, η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας, η θεατρική ομάδα «ΔραΠαίκτες» και το μουσικό σχήμα Red Wine Band.
Βασικός στόχος είναι οι φετινές εκδηλώσεις να μην περιοριστούν σε έναν συμβολικό καθαρισμό ακτών, αλλά να γίνει μια προσπάθεια διαφορετικής προσέγγισης των παιδιών, μέσω της δημιουργικής απασχόλησης και της βιωματικής εμπειρίας. Οι εκπαιδευτικές-ψυχαγωγικές δραστηριότητες ξεκινούν τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, στην Πλατεία Επτά Πλατανίων, στον περιβάλλοντα χώρο του ΙΕΚ του Δήμου Βόλου (Ρήγα Φεραίου με Χείρωνος).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass