ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΣΠ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Ζητείται ρύθμιση του ιδιοκτησιών των Λουτρών Σμοκόβου

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2013 3:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:36
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς την Υπουργό Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, ζητά τη ρύθμιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Λουτρών Σμοκόβου Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας προκειμένου αυτά να ενταχθούν μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για να εκσυγχρονιστούν.
Ειδικότερα η Ερώτηση του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:
«Στον τομέα του ιαματικού τουρισμού ο Νομός Καρδίτσας προσφέρει πέντε κύριες τοποθεσίες με πιο γνωστή αυτή των Λουτρών Σμοκόβου που έχουν γνωρίσει τη μεγαλύτερη άνθηση στην περιοχή και έχουν τις περισσότερες υποδομές.
Ο Δήμος Σοφάδων εκμεταλλευόμενος την ενεργοποίηση της Επιτροπής Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, με στόχο την αναγνώριση πηγών με άξονα την αναβάθμιση των ιαματικών φυσικών πόρων ως προστιθέμενη αξία στη συνολική ανάπτυξη του εθνικού τουριστικού προϊόντος έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την αναγνώριση των Λουτρών Σμοκόβου ως επίσημης ιαματικής πηγής.
Παρά το γεγονός όμως ότι η διαδικασία πιστοποίησης των Λουτρών Σμοκόβου προχωρά σε εκκρεμότητα παραμένει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης περιοχής, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα καθώς τα Λουτρά Σμοκόβου ανήκουν στον ΕΟΤ και έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο Σοφάδων – Δημοτική Επιχείρηση για 40 χρόνια. Ωστόσο για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού απαραίτητη προϋπόθεση είναι να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς , δηλαδή να περάσει εξ ολοκλήρου στη Δημοτική Επιχείρηση προκειμένου να γίνει ένταξη του σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.Παρ’ ότι λοιπόν υπάρχει κατατεθειμένη πρόταση νόμου για τροποποίηση του νόμου περί λουτροπόλεων αυτή δεν έχει ακόμη συζητηθεί.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass