ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Με ημερομηνία λήξης η συνεργασία με τη ΝΔ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2013 14:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:41

 «Λένε κάποιοι ότι γίναμε ένα με την Ν.Δ. Κάνουν λάθος. Δεν είμαστε ένα με τη Ν.Δ., δεν ταυτιζόμαστε ούτε θα ταυτιστούμε. Είναι άλλο η επιλογή να συνεργαστούμε με ένα κόμμα για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση -επομένως η συνεργασία έχει ημερομηνία λήξης - και άλλο να κατηγορούμεθα ότι ταυτιζόμαστε με τη ΝΔ».

Αυτό ξεκαθάρισε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τ. υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στη νομαρχιακή συνέλευση του κινήματος στον Βόλο, ενώ ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι «η Ν.Δ. έκανε στροφή 180 μοιρών και από κόμμα των αντιμνημονιακών δυνάμεων προσχώρησε στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και το ίδιο ισχύει και για τη ΔΗΜΑΡ».

Ο κ. Φ. Σαχινίδης απάντησε και στο ερώτημα «τι κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ» επισημαίνοντας: «Είναι κόμμα σοσιαλιστικό, ανήκει στο ρεύμα του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Αγωνίζεται με υπεύθυνο τρόπο και συνέπεια να συγκροτήσει μέτωπα εντός της Ευρώπης για λύσεις προοδευτικές σε μια κρίση που προκάλεσαν οι νεοφιλελεύθερες επιλογές των προηγούμενων δεκαετιών». 

Ο Λαρισαίος βουλευτής άσκησε κριτική στον τρόπο λειτουργία της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας: «Μας καταλογίζουν ότι γκρινιάζουμε. Δεν γκρινιάζουμε, αλλά λέμε σταθερά εδώ και καιρό, ότι η κυβερνητική συμφωνία δεν λειτουργεί, χρειάζεται αναθεώρηση. Έχουμε διαφορές στις προτεραιότητες π.χ. ανεργία, αντιρατσιστικό.  Δεν συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο. Εξακολουθούν να αγνοούν τα δύο κόμματα σε νομοσχέδια και τροπολογίες.

Δεν μπορεί να βγαίνει ο πρωθυπουργός στο εξωτερικό και να λέει «μειώσαμε τα ελλείμματα και βελτιώσαμε την ανταγωνιστικότητα» αλλά να παραλείπει να αναφέρει ποιοί τα πέτυχαν αυτά; Αλήθεια, πόσο συνεισέφερε ο ίδιος ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;», διερωτήθη ο κ. Φ. Σαχινίδης ο οποίος αναφέρθηκε και στη ΔΗΜΑΡ λέγοντας:

«Δεν μπορεί να καρπώνεται όλα τα θετικά η Ν.Δ. και όλα τα αρνητικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δεν μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση τριών ταχυτήτων μία για κάθε εταίρο. Το λέω αυτό για τους συντρόφους της ΔΗΜΑΡ, που ζητούν από το ΠΑΣΟΚ κάθε φορά να σηκώνει τα βάρη στις ψηφοφορίες στη Βουλή και η ΔΗΜΑΡ να καβαλάει το κύμα των αξιακών ευαισθησιών. Έχουμε και εμείς ευαισθησίες, σύντροφοι, αλλά αν δεν ψηφίσουμε ό,τι είναι αναγκαίο ξαναγυρνάμε στον Ιούνιο του 2012», εξήγησε με νόημα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass