ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013

Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας στον Δήμο Τρικκαίων

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2013 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:45
ΤΡΙΚΑΛΑ
Το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις 2013 απένειμε στο δήμο Τρικκαίων η Επιτροπή Οργάνωσης, για τη μελέτη «Περιβαλλοντική Παρέμβαση στην Ευρύτερη Περιοχή Παλαιών Φυλακών Τρικάλων – Σύνδεση με Ποταμό Ληθαίο». Η αρχιτεκτονική μελέτη ανήκει στη Θεοδώρα Δημ. Βαρδούλη και αποτελεί δωρεά στο Δήμο Τρικκαίων. Χθες δόθηκε συνέντευξη τύπου με αφορμή τη συγκεκριμένη βράβευση.
Η παραπάνω μελέτη αναφέρεται στην επέμβαση που περικλείεται από τις οδούς Μαρκίνα Κλαύδιου, Καρδίτσης και ποταμού Ληθαίου, δηλαδή στον περιβάλλοντα χώρου των υπαρχόντων κτισμάτων ,του Οθωμανικού Τεμένους Οσμάν-Σαχ, της Εκκλησίας Αγ. Κωνσταντίνου, των κτιρίων των πρώην Φυλακών Τρικάλων και στην ενοποίησή του με τον παραποτάμιο περιβάλλοντα χώρο του Ληθαίου Ποταμού, συνολικής έκτασης, χωρίς την κάλυψη των κτιρίων, περίπου 30 στρεμμάτων.
Στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση του τοπίου, σε κομβικό σημείο των Τρικάλων που συνδυάζει την γειτνίαση με το κέντρο και την θέση του σαν σημείο εισόδου στην πόλη. Ενοποιούνται κτίρια-ορόσημα της πόλης αλλά και της Ελληνικής Ιστορίας, το Οθωμανικό Τέμενος, η Εκκλησία του Αγ. Κων/νου, το συγκρότημα παλαιών Φυλακών(παλαιά Χαμάμ) με τον ρου του ποταμού Ληθαίου και το πράσινο, σαν συνδετικό κρίκο της περιβαλλοντικής αναβάθμισης της περιοχής.
Ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι αυτή η βράβευση για το δήμο Τρικκαίων, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Ξάφος χαρακτήρισε κόσμημα τη συγκεκριμένη μελέτη αλλά και την παρέμβαση για την πόλη των Τρικάλων. Ο επίσης αντιδήμαρχος κ. Καραγιώργος, υπογράμμισε ότι τέτοια γεγονότα, σε μια δύσκολη περίοδο για την Αυτοδιοίκηση μας κάνουν αισιόδοξους για το μέλλον, μιλώντας παράλληλα για τη συμβολή σε αυτή την προσπάθεια του δημάρχου αλλά και πρώην αντιδημάρχου κ. Κολότσιου, ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Κολότσιος σημείωσε:
«Αυτό το βραβείο αποτελεί μια ένδειξη του καλού αποτελέσματος που φέρνει η συλλογική προσπάθεια και συλλογική δράση». Τέλος η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Τρικκαίων κ. Τσαπάλα, τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την πόλη των Τρικάλων, για να προσθέσει:
«Τα υλικά της επέμβασης είναι φιλικά προς το περιβάλλον, φυσικά, ψυχρά, με θερμικές συμπεριφορές ιδανικές για την πόλη των Τρικάλων, διατηρώντας την θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα, όχι μόνο γιατί εμπεριέχουν μεγάλο μέρος φυσικών υλικών, αλλά και λόγω του χρώματός τους, ανοιχτόχρωμα και φωτοανακλαστικά».
Στην περιοχή της εν λόγω παρέμβασης, θα δημιουργηθούν μεγάλοι χώροι πρασίνου με υψηλές και χαμηλές φυτεύσεις, επιτυγχάνοντας έτσι την απρόσκοπτη επισκεψιμότητα και την ασφαλή περιήγηση, σε έναν κεντρικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης, αναδεικνύοντας έτσι τον ποταμό Ληθαίο, που μέχρι σήμερα παραμένει μη επισκέψιμος, επίσης θα δημιουργηθούν πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι, δίνοντας προσβασιμότητα σε πεζούς και ποδηλάτες συνδέοντας έτσι αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου με το πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass