Το νέο «ραντεβού» Θεσσαλών φυσιολατρών

ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2015 8:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Mε αφορμή την 4η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση το επόμενο Σαββατοκύριακο 26 -27 Σεπτεμβρίου στην Λίμνη Πλαστήρα, οι συνεργαζόμενοι φορείς με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρη Τσιαντή, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Αντωνίου και τον πρόεδρο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Παντελή Μανώλη έδωσαν χθες συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ κατά την οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Όπως επισημάνθηκε, ο θεσμός της Θεσσαλικής Ορειβατικής Συνάντησης, διανύει τον τέταρτο χρόνο του, ξεκίνησε απ τον Κίσσαβο την πρώτη χρονιά, συνέχισε με το Πήλιο την επόμενη χρονιά, πέρσι πήγε στον Κόζιακα  και φέτος θα είναι στη λίμνη Πλαστήρα. Είναι αφορμή για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Θεσσαλών ορειβατών, πεζοπόρων, φυσιολατρών και ανθρώπων που αγαπούν το βουνό  αλλά και των ορειβατικών συλλόγων, την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών  και εδραιώνει διασυλλογικές συνεργασίες σε πολλούς τομείς. (π.χ. αποστολές σε ψηλά βουνά του εξωτερικού, εκπαίδευση με σχολές βουνού). Κύριος σκοπός αυτών των συναντήσεων  είναι η ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τον ορεινό όγκο».

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΣΚ είναι ο βασικός διοργανωτής της φετινής Συνάντησης, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας), τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και το Επιμελητήριο Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθεί, πάνω από την λίμνη Πλαστήρα, στον  περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου «Ελατάκος», στον ορεινό όγκο της Κοιμωμένης των Αγράφων.

Αναμένεται να συμμετάσχουν στη συνάντηση, τα μέλη από τους ορειβατικούς και φυσιολατρικούς συλλόγους της Θεσσαλίας, όπως και από άλλες κοντινές περιοχές (Λαμία, Καρπενήσι, Γρεβενά, Κατερίνη) αλλά και μεμονωμένοι ορειβάτες, πεζοπόροι και φυσιολάτρες  με αριθμό συμμετεχόντων  περίπου τους 250 με 300.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει γνωριμία με τις δυνατότητες της περιοχής, παρουσιάσεις με θέματα περιβαλλοντικά, ανάδειξης-σήμανσης-διάνοιξης πεζοπορικών διαδρομών, (στα οποία ο ΕΟΣΚ έχει μεγάλη εμπειρία μετά από 120 χιλιόμετρα μονοπατιών του νομού έχει καθαρίσει και σηματοδοτήσει) παρουσιάσεις με θέματα δασοπροστασίας, συζητήσεις με θέματα όπως η δυνατότητα συμβολής των ορειβατικών συλλόγων στην ήπια τουριστική ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και άλλα ζητήματα που αφορούν τον ορεινό όγκο και φυσικά αρκετές πεζοπορίες, διαφόρων δυνατοτήτων και δυσκολιών, ορεινές ποδηλατικές διαδρομές και επίσκεψη σε σπήλαια της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass