Συμμετοχή γιατρών στην αυριανή πανυγειονομική απεργία

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2015 21:28 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:27

          

 

     Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει την προειδοποιητική πανυγειονομική απεργία, που έχει αναγγελθεί για αύριο Τετάρτη 20 Μαΐου.

     Και καλεί όλα τα μέλη του που εργάζονται στα Δημόσια Νοσοκομεία, Κ.Υ. και Π.Ι. να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και τις κινητοποιήσεις, μετά από την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και τις επιμέρους αποφάσεις των Ενώσεών τους. Αποδέχεται πλήρως την εφαρμογή ενός άμεσου σχεδίου διάσωσης της δημόσιας περίθαλψης, όπως αυτό διατυπώθηκε στην παραπάνω απόφαση του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ. Θεωρεί πως η περαιτέρω παράταση της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων δομών, εγκυμονεί πλέον σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των συμπολιτών μας.

    *Από την πλευρά της, Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας καλεί τα μέλη να συμμετάσχουν στην πανυγειονομική απεργία. Συγκαταλέγοντας στις διεκδικήσεις: Την επείγουσα συμπληρωματική χρηματοδότηση των Νοσοκομείων. Την προκήρυξη  όλων των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού και την κάλυψή τους με μόνιμο προσωπικό σε αυστηρά χρονικά όρια, με προτεραιότητα νοσοκομειακά τμήματα που έκλεισαν ή κινδυνεύουν να κλείσουν, τα Κέντρα Υγείας που ψυχορραγούν, τις υπηρεσίες υγείας στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, καθώς τη στελέχωση της Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ. Την κατάρτιση ανακουφιστικού σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και άνοιγμα όλων των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ. Την πρόσληψη του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα τμήματα που υπολειτουργούν. Την υλοποίηση σχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Την εκπόνηση σχεδίου για τη συντήρηση και αντικατάσταση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής. Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται σε γιατρούς. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους. Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση για όλους. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass