ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Έντονο ενδιαφέρον για την οστεοπόρωση

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2016 1:31

Μεγάλος αποδείχθηκε ο αριθμός των Λαρισαίων – γυναικών ως επί το πλείστον – που συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση σχετικά για την οστεοπόρωση την οποία διοργανώνει από χθες στη Λάρισα ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυξήθηκε κατά μία ώρα η αρχικά προγραμματισμένη διάρκεια της δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας για τους πολίτες που έκλεισαν το σχετικό ραντεβού, τόσο χθες όσο και στη σημερινή αντίστοιχη διαδικασία.

Το οργανωτικό κομμάτι της εκδήλωσης διεκπεραιώνει ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, Γιώργος Ζήγρας, που επισήμανε ότι η διαδικασία της δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας θα επαναληφθεί και σήμερα Σάββατο, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ στις 5 το απόγευμα θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο ενημερωτική ομιλία και παροχή οδηγιών από εξειδικευμένους επιστήμονες οι οποίοι θα προχωρήσουν και σε μία πρώτη, ατομική διάγνωση με βάση τα αποτελέσματα κάθε μέτρησης.

Σύμφωνα με την εθελόντρια του συλλόγου «Πεταλούδα», Ελένη Λιόντου, η μέτρηση της οστικής πυκνότητας γίνεται με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος που λειτουργεί με υπέρυθρες ακτίνες, χωρίς ακτινοβολία.

Η κ. Λιόντου χαρακτηρίζει την οστεοπόρωση μία ύπουλη ασθένεια, καθώς δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα και «αποκαλύπτεται» με το κάταγμα. Καθίσταται λοιπόν σαφής η ανάγκη της πρόληψης.

Η οστεοπόρωση ταλαιπωρεί κυρίως γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, αλλά είναι και κληρονομική, καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα και σε γυναίκες λίγο μετά τα 30.

Εμφανίζεται δε και σε άνδρες μετά τα 65, αφού ένας στους πέντε άνδρες αυτής της κατηγορίας πάσχουν από οστεοπόρωση.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων, διοργάνωσαν εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση στο «Αίγλη Palace» στην πλατεία Λαού στα Φάρσαλα, με γενικό θέμα "Σύγχρονες αντιλήψεις για την διάγνωση και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης". Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονταν να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως είναι η οστεοπόρωση και το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο κύρια μέρη:

- Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο κατόπιν ραντεβού.

- Ενημερωτική ομιλία και παροχή οδηγιών από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ενώ παρευρέθηκε πλήθος κόσμου.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass