ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν και οι Λαρισαίοι οδοντίατροι

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2016 5:32

Συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης αποφάσισαν τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας που πραγματοποίησαν χθες το βράδυ έκτακτη γενική συνέλευση.

Οι Λαρισαίοι οδοντίατροι εκφράζουν με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία τους στο προσχέδιο του ασφαλιστικού που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, Στάθης Κουτσογιάννης, «το προσχέδιο αυτό είναι ενάντια σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι σκληρά εργαζόμενοι, ελάχιστα αμειβόμενοι και απάνθρωπα φορολογούμενοι».

Δίνοντας το στίγμα της καθημερινότητας ενός ελεύθερου επαγγελματία, ο κ. Κουτσογιάννης υπενθυμίζει το ποσοστό φορολόγησης από 26 – 39 %, την προκαταβολή φόρου 100 %, τις ασφαλιστικές εισφορές επί των καθαρών εισοδημάτων της τάξεως του 26,95 %, το τέλος επιτηδεύματος που κυμαίνεται από 650 μέχρι 1000 ευρώ και την εισφορά αλληλεγγύης από 0,7 – 6 % για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

«Σήμερα, ο ελεύθερος επαγγελματίας ζει σε ένα απάνθρωπο κράτος που του παίρνει τα πάντα και δεν του δίνει τίποτα», τονίζει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει το επαίσχυντο αυτό προσχέδιο νόμου.

Οι Λαρισαίοι οδοντίατροι κατέρχονται στην αυριανή κινητοποίηση τονίζοντας ότι «αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει ασφαλιστική μεταρρύθμιση σηματοδοτεί τον αφανισμό όλων των ελεύθερων επαγγελματιών και απαιτούν να μην υπάρξουν άλλοι εξευτελισμοί, περισσότερη περιφρόνηση και περαιτέρω φτωχοποίηση του κλάδου».

Οι οδοντίατροι ζητούν επίσης να μην συνεχιστεί η λεηλασία του αυτοχρηματοδοτούμενου ταμείου τους, ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ.

Ψήφισμα με τις θέσεις τους για το ασφαλιστικό – φορολογικό, αναμένεται να επιδώσουν οι οδοντίατροι στους βουλευτές του νομού, ενώ εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών. Αντιπροσωπεία τους έχει ήδη επισκεφτεί τα αγροτικά μπλόκα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass