Εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2016 11:21

Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου θα υλοποιηθούν 2 εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, συγκεκριμένα:

1. Το Σάββατο 5 Μαρτίου θα υλοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας το εκπαιδευτικό σεμινάριο ¨Βασική & Εξειδικευμένη Διαχείριση Αεραγωγού¨

Το σεμινάριο Βασική & Εξειδικευμένη Διαχείριση Αεραγωγού, αφορά στην παροχή εκπαίδευσης σε βασικές & εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, για τη διατήρηση της βατότητας των αεροφόρων οδών σε περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών ή άλλων καταστάσεων που απειλούν άμεσα Ζωτικές λειτουργίες και κυρίως τον Αεραγωγό και την Αναπνοή – Αερισμό. Για το λόγο αυτό το σεμινάριο βασίζεται κυρίως στην πρακτική εξάσκηση και τους χειρισμούς οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των τραυματιών – ασθενών καθώς και τη μείωση του ποσοστού θανάτων & αναπηριών.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγειονομικούς που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στο ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ ή σε Ειδικές Μονάδες Νοσηλείας (ΜΕΘ, ΜΑΦ κτλ) αλλά και σε μέλη Ειδικών Εθελοντικών Ομάδων.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ώρες και περιλαμβάνει: Εισαγωγική διάλεξη, επίδειξη διάνοιξης και διασφάλισης βατότητας του αεραγωγού, σταθμούς πρακτικών δεξιοτήτων, σενάρια διαχείρισης και αποκατάστασης απειλούμενου αεραγωγού, εκτίμηση & υποστήριξη Αναπνευστικής λειτουργίας, χορήγηση Ιατρικού Οξυγόνου & διατήρηση φυσιολογικού Κορεσμού με χρήση απλού και εξειδικευμένου εξοπλισμού αερισμού και οξυγόνωσης.

Το σεμινάριο υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ε.Ν.Ε. (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας – ΝΠΔΔ), και στη λήξη του χορηγούνται στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους πιστοποιητικά συμμετοχής από την Επι.Ζω. και επιπλέον Βεβαίωση μοριοδότησης από την Ε.Ν.Ε. (για Νοσηλευτές μέλη της).

Το τελικό κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 25 ευρώ / άτομο και περιλαμβάνει το έντυπο υλικό (πρόγραμμα, στυλό, καρτελάκι κτλ), το πιστοποιητικό συμμετοχής, τη βεβαίωση μοριοδότησης της Ε.Ν.Ε., το catering (καφέ, χυμούς ή αναψυκτικά και snacks), τα αναλώσιμα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και λοιπά έξοδα.

2. Την Κυριακή 6 Μαρτίου θα υλοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας το εκπαιδευτικό σεμινάριο ¨Διαχείριση Πολυτραυματία¨

Το σεμινάριο «Διαχείριση Πολυτραυματία» έχει ως στόχο να εφοδιάσει όλους τους εμπλεκόμενους στο επείγον, με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις τραυματισμών σε προνοσοκομειακό επίπεδο καθώς και στην αρτιότερη συνεργασία με το προσωπικό υποδοχής και αντιμετώπισης του Τραυματία στα ΤΕΠ. Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να «μιλάνε την ίδια γλώσσα», με απώτερο σκοπό το μέγιστο όφελος για τον Τραυματία. Για το λόγο αυτό το σεμινάριο βασίζεται κυρίως στην πρακτική εξάσκηση και τους χειρισμούς οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των τραυματιών καθώς και τη μείωση του ποσοστού θανάτων & αναπηριών.

Απευθύνεται σε Πυροσβέστες, Αστυνομικούς, Διασώστες, Υγειονομικούς, Μέλη εθελοντικών διασωστικών ομάδων κτλ.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 8 ώρες και περιλαμβάνει:
α). Εισαγωγική διάλεξη για την Εκτίμηση και Αντιμετώπιση τραυματισμών σε προνοσοκομειακό επίπεδο. β). Επίδειξη εκτίμησης και αντιμετώπιση πολυτραυματία (σενάριο σε πραγματικό χρόνο). γ). Πρακτική εξάσκηση σε σταθμούς δεξιοτήτων στην αρχική εκτίμηση και αντιμετώπιση πολυτραυματία σε προνοσοκομειακό επίπεδο, σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων. δ). Γραπτή και πρακτική αξιολόγηση με σενάρια σε πραγματικό χρόνο.

Το σεμινάριο υλοποιείται υπο την αιγίδα της Ε.Ν.Ε. (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας – ΝΠΔΔ), και στη λήξη του χορηγούνται στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους πιστοποιητικά συμμετοχής από την Επι.Ζω. και επιπλέον Βεβαίωση μοριοδότησης από την Ε.Ν.Ε. (για Νοσηλευτές μέλη της).

Το τελικό κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 35 ευρώ / άτομο και περιλαμβάνει το εγχειρίδιο του σεμιναρίου, το έντυπο υλικό (πρόγραμμα, στυλό, καρτελάκι κτλ), το πιστοποιητικό συμμετοχής (Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα), τη Βεβαίωση μοριοδότησης της Ε.Ν.Ε., το catering (ελαφρύ γεύμα, καφέ, χυμούς ή αναψυκτικά και snacks), τα αναλώσιμα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και λοιπά έξοδα.

Το κόστος συμμετοχής για τα σεμινάρια καταβάλλεται στην τράπεζα EUROBANK στο λογαριασμό 0026.0398.13.0200230710 (δικαιούχος Επι.Ζω.). Απαραίτητα στο καταθετήριο πρέπει να αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο του καταθέτη, η Ημερομηνία του σεμιναρίου που επιθυμεί να παρακολουθήσει καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας. Επίσης μπορεί να γίνει απευθείας καταβολή του ποσού στα γραφεία της Επι.Ζω. στην οδό Κουμουνδούρου 30 & Ανθίμου Γαζή (2ος Όροφος, 09:00 – 14:00).

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στα 6975.324.920 & 6989.894.196, στο email: info@epizo.gr στο facebook.com/EpiZo.epimorfosizois, ή στο www.epizo.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass