«Κινδυνεύουν εργαζόμενοι και ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας»

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2016 19:35

Στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αναφέρονται με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών, καταγγέλλοντας παράλληλα τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΛ ότι αρνήθηκε να συγκαλέσει γενική συνέλευση για τα προβλήματα αυτά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «εδώ και ένα μήνα με πρωτοβουλία εργαζομένων που συσπειρώνονται στην Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών και το ΠΑΜΕ ζητήσαμε από το Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν.Λ. να πάρει απόφαση και να καλέσει σε Γενική Συνέλευση, πρόταση που την αποδέχτηκαν. Τα θέματα που προτείναμε προς συζήτηση ήταν:

Συζήτηση για την κατάσταση και τις εξελίξεις σχετικά με το νοσοκομείο (κλείσιμο και τα γενικότερα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία που βάζουν σε κίνδυνο εργαζόμενους και ασθενείς ).

Οφειλόμενα και χρωστούμενες άδειες του 2015 και του 2014.

Συζήτηση και απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη Απεργία για τον ασφαλιστικό νόμο λαιμητόμο αν τολμήσει η κυβέρνηση να τον φέρει για ψήφιση στη βουλή.

Παρέμβαση στην 5η ΥΠΕ για όλα τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου μας με απαίτηση να δοθούν σε πολλά από αυτά εδώ και άμεσα λύση.

Ο όγκος της δουλειάς κι η εντατικοποίηση αυξάνονται κατακόρυφα. Την ίδια στιγμή κανένα βήμα δεν έχει γίνει πρακτικά για την προκήρυξη προσλήψεων πανελλαδικά που εξαγγέλλονται ξανά και ξανά και που βέβαια αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό αφού την τελευταία 5ετία το υγειονομικό προσωπικό πανελλαδικά μειώθηκε δραματικά .Τα τελευταία 6 χρόνια από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει φύγει σχεδόν το μισό παραϊατρικό προσωπικό λόγο συνταξιοδότησης (από 860 το 2009 σήμερα εργάζονται 480). Τα επόμενα χρόνια βγαίνει στη σύνταξη και η πλειοψηφία του υπόλοιπου προσωπικού. Γεγονός που αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα οδηγήσει στο κλείσιμο του νοσοκομείου. Ήδη πολλές κλινικές έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν σε εξαιρετικά επικίνδυνο βαθμό για εργαζόμενους και ασθενείς .

Η υποχρηματοδότηση που συνεχίζεται και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έχει ως αποτέλεσμα τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, η πλειοψηφία των εργαζομένων να μην μπορέσει να πάρει όλη την άδεια του 2015, ενώ πολλοί εργαζόμενοι έχουν ακόμα εκκρεμότητες   με άδειες και από το 2014.Πολλές κλινικές να υπολειτουργούν, ο αξονικός τομογράφος να είναι για βδομάδες εκτός λειτουργίας, η δε Μ.Α.Φ παρά τις δεκάδες φορές που έχει εξαγγελθεί ότι θα λειτουργήσει συνεχίζει να είναι κλειστή.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς μας στο νοσοκομείο που καθημερινά αυξάνει , έχει τρομακτικές συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα ζωής μας αλλά και στην παροχή υπηρεσιών των ασθενών. Την ίδια στιγμή, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες, εξακολουθούν να μας χρωστάνε δεδουλευμένα μηνών (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές). Αυτές οι συνθήκες έχουν φέρει πολλούς συναδέλφους μας σε οριακές συνθήκες διαβίωσης και ανθρώπινης αντοχής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass