ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Φωτίζεται μπλε από απόψε το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Δημοσίευση: 01 Απρ 2016 0:15

 

Προ δεκαετίας, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε τη 2α Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, μία διάχυτη νευροαναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει παγκοσμίως εκατομμύρια ανθρώπων.

Και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Στόχος αυτής της ημέρας είναι η αφύπνιση της κοινότητας σε θέματα αυτισμού, έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης. Παράλληλα αναδεικνύει τον επιπολασμό, τα υψηλά ποσοστά εμφάνισης της διαταραχής ανά τον κόσμο καθώς και τις επιπτώσεις στις αναπτυξιακές λειτουργίες.

Η λέξη αυτισμός είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία ομάδα πολύπλοκων νευροαναπτυξιακών διαταραχών – διαταραχές αυτιστικού φάσματος – που προκαλούνται από συνδυασμό γονιδιακών και περιβαλλοντικών επιρροών, ενώ δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη τα ακριβή αίτια ούτε και σχετικές προγεννητικές εξετάσεις. Αυτές οι διαταραχές χαρακτηρίζονται, σε διαφορετικό βαθμό, από δυσκολίες στην επικοινωνία, κοινωνικές και συμπεριφορικές δυσκολίες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας υπολογίζεται ότι ένα στα 100 άτομα βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρεται ότι η αναλογία είναι ένα στα 88 άτομα και ότι η αύξηση του ποσοστού τα τελευταία χρόνια οφείλεται εν μέρει στη βελτίωση της διαγνωστικής διαδικασίας. Δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα θεραπεία για τον αυτισμό, ωστόσο το άτομο μπορεί να βελτιωθεί με την κατάλληλη υποστήριξη και εκπαίδευση».

Ο Δήμος Λαρισαίων, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια «Light It Up Blue» του Παγκόσμιου Οργανισμού Αυτισμού και θα φωτίσει με μπλε χρώμα το κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας από σήμερα Παρασκευή 1η Απριλίου έως και την Κυριακή 3η Απριλίου. Σε όλο τον κόσμο εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια θα φωτιστούν μπλε για να ευαισθητοποιήσουν την κοινότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass