ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Στόχος ο καλύτερος συντονισμός

Δημοσίευση: 02 Απρ 2016 0:19

 

Καθημερινές είναι πλέον οι συσκέψεις στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων της περιοχής, στο πλαίσιο του συντονισμού και της συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη δράση στις δομές φιλοξενίας προσφύγων, αναφορικά με την υγειονομική τους κάλυψη.

Χθες ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκου Παπαευσταθίου στην περιοχή, καθώς προήδρευσε συσκέψεως με τη διοίκηση της ΥΠΕ και εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, της 1ης Στρατιάς, του ΑΤΑ και της Αστυνομίας.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαευσταθίου πραγματοποίησε αυτοψία στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο της Λάρισας, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλες τις δομές φιλοξενίας προσφύγων της χώρας.

Εν τω μεταξύ, με δήλωσή του στην «Ε», ο επικεφαλής συντονιστής υγειονομικού τομέα των δομών φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή ευθύνης της 5ης ΥΠΕ, αναπληρωτής διοικητής της υγειονομικής περιφέρειας, Μιχάλης Βενιζέλος, τονίζει ότι «αντιμετωπίζουμε μια ανθρωπιστική κρίση από πρόσφυγες άλλων χωρών. Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε και τους πόρους που μας διατίθενται, σε αγαστή συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, την περιφερειακή και την τοπική αυτοδιοίκηση, προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό».

ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Επίσης η επιτροπή προσφύγων-μεταναστών του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας εξέδωσαν κατάλογο με τα πιο απαραίτητα φάρμακα και βοηθήματα για την περίθαλψη των παιδιών των προσφύγων – μεταναστών του Κέντρου Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών Θεσσαλίας, στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», στο χωριό Κουτσόχερο.

Για τον κατάλογο μπορείτε να ενημερωθείτε στο τηλέφωνο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: 2410-287777.

Τα φάρμακα συγκεντρώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, κάθε Παρασκευή και ώρες: 10.00 – 13.00 στη Δ/νση: Μανδηλαρά 40, 41222 Λάρισα, τηλέφωνο επικοινωνίας:2410-621961.

Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους τους συμπολίτες μας να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους και να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμά του.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass