ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Ξανά στους δρόμους για την Υγεία

* Διαδήλωση στις 8 Ιουνίου έξω από το Γ.Ν.Λ.

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2016 8:03

 

Του Δημήτρη Βάλλα

«Στις 24 Μαΐου έγινε η αξιολόγηση με τα προαπαιτούμενα που τα γνωρίζετε. Όλα αυτά τα οποία τελικά ψηφίστηκαν είναι νόμοι-λαιμητόμοι που συμπεριλαμβάνουν όλους τους εργαζόμενους και όλους τους συνταξιούχους και έπονται τα επόμενα που έρχονται με τα εργασιακά και τα υπόλοιπα που έχουν απομείνει από τη συμφωνία του τρίτου μνημονίου.

Εμείς το πρώτο ζήτημα που βάζουμε είναι ότι αυτά τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη συνείδηση των συνταξιούχων δεν θα γίνουν αποδεκτά και όλα αυτά που μας έχουν πάρει οι κυβερνήσεις με το δεύτερο και τρίτο μνημόνιο συνεχίζουμε να τα διεκδικούμε …

Βγαίνουμε στους δρόμους ξανά.

Τα ζητήματα της υγείας είναι σε μεγάλη έξαρση, και καθώς 30.000 προσωπικό λείπει από τα Νοσοκομεία και τα άλλα Ιδρύματα έχουμε προγραμματίσει σαν Ομοσπονδία των Συνταξιούχων στις 8 Ιουνίου πανελλαδικές συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις για τα ζητήματα της υγείας, ενώ στην Αθήνα θα γίνει μεγάλη πορεία προς το υπουργείο, όπου θα συναντηθούμε με τον υπουργό και θα του εκθέσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα με την έννοια ότι τα μέτρα αυτά στρατηγικής σημασίας από το 1992 είχαν αποφασιστεί να γίνουν και καταφέραμε για 24 ολόκληρα χρόνια να βάλουμε φρένο. Εάν τότε δεν είχαμε κάνει αυτούς τους αγώνες, δεν θα υπήρχε κανείς συνταξιούχος, θα είχαν πεθάνει όλοι από την πείνα και τη φτώχεια.

Αυτό εμάς σήμερα μας δίνει θάρρος και δύναμη να συνεχίσουμε».

Το μήνυμα διά στόματος του οργανωτικού γεν. γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, κ. Παναγιώτη Πάλμου που μαζί με τον επίσης οργανωτικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, κ. Χρήστο Κολοβό, χθες βρέθηκαν στη Λάρισα στο πλαίσιο πανθεσσαλικης τους περιοδείας, ενημερώνοντας σε συγκέντρωση τους συνταξιούχους του Νομού.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΛ όπου επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι «Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι τραγική, καθώς η επίθεση της κυβέρνησης, Ε.Ε. – κεφαλαίου συνεχίζεται μετά από τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά, φορολογικά μέτρα, και στα ζητήματα της υγείας. Χιλιάδες άνθρωποι, τονίστηκε, εργατικών λαϊκών οικογενειών κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στη δημόσια υγεία».

Στη Λάρισα στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων προγραμματίζεται στις 10 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με τη συμμετοχή των Συνταξιούχων του Νομού.

Κυρίαρχα αιτήματα των συνταξιούχων είναι:

* Να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο και οι αποφάσεις που εμπορευματοποιούν την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

* Να καταργηθεί κάθε εμπόδιο για τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας σε όλους, καθώς των αυτοαπασχολουμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

* Το κράτος να αναλάβει την ευθύνη της αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν υγείας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους όσοι την έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα, με κατάργηση όλων των πληρωμών των ασφαλισμένων για φάρμακα, εξετάσεις και νοσηλεία. Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις προαπαιτούμενα. Να συνεχισθεί το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι με κρατική χρηματοδότηση.

* Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων και των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.

* Να λειτουργήσουν παντού τα κέντρα υγείας σε 24ωρη βάση. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ (μονάδες εντατικής θεραπείας) που είναι κλειστές.

* Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass