ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Βάρβαρες οι συνθήκες εργασίας στην ιδιωτική υγεία

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2016 11:45

Την απόσυρση πρόσφατης διαιτητικής απόφασης του ΟΜΕΔ με την οποία, όπως υποστηρίζουν, καταργείται το επίδομα εξομάλυνσης, ζητείται η αναδρομική επιστροφή του για το 2016, επιβάλλει νέα μείωση στον βασικό μισθό, επιβάλλει 6ήμερο και παγιώνει τον μισθολογικό διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζομένων, ζήτησαν με τη χθεσινή τους 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία της Λάρισας.

Νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων νομού Λάρισας.

Όπως επισήμαναν η πρόεδρος του Σωματείου Ευαγγελία Λίτσα και ο γραμματέας Γιώργος Τσούγκρας, η συγκεκριμένη απόφαση του ΟΜΕΔ έχει ισχύ σύμβασης για τους εργαζόμενους στις κλινικές των ομίλων και αποτελεί ένα ακόμα βάρβαρο χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά τους.

Οι εργαζόμενοι, με τη χθεσινή τους κινητοποίηση, ζήτησαν να αποσυρθεί αμέσως η διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ, να υπογραφεί μία σύμβαση για όλο τον κλάδο, που θα έχει υποχρεωτική ισχύ, να υπογραφεί κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις απώλειές μας, να επανέλθουν τα ειδικά ωράρια και οι άδειες για τις ειδικότητες που καταργήθηκαν και να μην υφίσταται ο διαχωρισμός νέων και παλιών εργαζομένων.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Λάρισας όπου στον συγκεκριμένο κλάδο εργάζονται περισσότερα από 1200 άτομα, οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν πολλαπλά φαινόμενα απλήρωτης εργασίας και καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη χθεσινή συγκέντρωση και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 25 εργαζόμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα τους το πρώτο εξάμηνο του 2016! Όπως επισημάνθηκε, κατά τη διάρκεια πρόσφατης τριμερούς συνάντησης στην Επιθεώρηση Εργασίας, ο πρόεδρος του Γηροκομείου, δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δεν κατέθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των χρημάτων στους εργαζόμενους.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass