ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ

Ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα και τη φύλαξη

* Προβλήματα καθαριότητας προκαλεί η μεταβατική περίοδος σε ΠΕΔΥ και Κ.Υ.

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2016 10:02
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

 

Έτοιμες να προχωρήσουν τη διαδικασία ατομικών συμβάσεων εργασίας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα αλλά και στη φύλαξη είναι οι υπηρεσίες της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, απομακρύνονται σταδιακά οι εταιρίες καθαριότητας και φύλαξης από Νοσοκομεία, μονάδες ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας, αν και η προσφυγή συγκεκριμένων εταιριών στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθυστερεί την όλη διαδικασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενόψει της ολιγόμηνης παράτασης των συμβάσεων με τις εταιρίες καθαριότητας, μέχρι να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη επί του θέματος, προέκυψαν ήδη ζητήματα καθαριότητας τόσο στο ΠΕΔΥ της Λάρισας, όσο και σε Κέντρα Υγείας της περιοχής, καθώς δεν προσήλθαν καθαρίστριες σε αυτά, τόσο την περασμένη Παρασκευή, όσο και χθες Δευτέρα.

Η εκτίμηση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου, είναι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η αρρυθμία με την εξάμηνη παράταση της σύμβασης με την εταιρία καθαριότητας θα έχει αποκατασταθεί. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν μέχρι χθες δεν είχαν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα στις δομές της 5ης ΥΠΕ, αν καθυστερήσει περαιτέρω η παράταση της σύμβασης, θα προκύψουν ζητήματα καθαριότητας με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για ασθενείς και εργαζόμενους στο μέσο του θέρους. Όπως μάθαμε, οι εργαζόμενοι στο ΠΕΔΥ Λάρισας, για παράδειγμα, φρόντισαν τις προηγούμενες μέρες και για την καθαριότητα του χώρου – όπως έτσι κι αλλιώς έχουν χρειαστεί να κάνουν και στο πρόσφατο παρελθόν – αν όμως οι καθαρίστριες συνεχίζουν να μην εργάζονται, η κατάσταση μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι, ενόψει των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, τα νοσοκομεία της Λάρισας έχουν ήδη υπογράψει τρίμηνη σύμβαση με νέα εταιρία καθαριότητας, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι το θέμα των ατομικών συμβάσεων εργασίας τόσο στην καθαριότητα όσο και στη φύλαξη τέθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, ο διοικητής των νοσοκομείων, Παναγιώτης Νάνος.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, οι υπηρεσίες της υγειονομικής περιφέρειας είναι έτοιμες να τρέξουν τις διαδικασίες των ατομικών συμβάσεων στην καθαριότητα και τη φύλαξη των δομών της, με προτεραιότητα στους εργαζόμενους που έχουν προϋπηρεσία μέσω των αντίστοιχων εταιριών.

Ήδη, το νοσοκομείο της Κύμης έχει προχωρήσει αρκετά, καθώς εκδόθηκαν και θεωρημένα εντάλματα για τις συμβάσεις. Η σχετική προεργασία θα αποτελέσει και τον μπούσουλα για τις υπόλοιπες δομές που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της 5ης ΥΠΕ.

Ο Νέστορας Αντωνίου θεωρεί πάντως ότι θα χρειαστεί τουλάχιστο ένα τρίμηνο μέχρι να ολοκληρωθεί η... επιχείρηση ατομικές συμβάσεις, καθώς θα πρέπει να προηγηθούν αναρτήσεις στο διαδίκτυο, προσκλήσεις ενδιαφέροντος, περίοδος ενστάσεων και όλα όσα προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕ

Εν τω μεταξύ, η απόκτηση από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κεντρικής αποθήκης υλικού, δίνει τη δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης και διανομής, καταργώντας σειρά δυσλειτουργιών που έχουν παρατηρηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Η λειτουργία της κεντρικής αποθήκης της ΥΠΕ, στις παλιές εγκαταστάσεις της ΤΕΧΕΡΑΝ, διευκολύνει τη λειτουργία της κεντρικής διαχείρισης, με αποτέλεσμα να διανέμεται το απαραίτητο υλικό – αντιδραστήρια, αναλώσιμα, γραφική ύλη κλπ. - με αυτοκίνητα της υγειονομικής περιφέρειας σε κάθε δομή της στη Θεσσαλία αλλά και στη Στερεά Ελλάδα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass