5η ΥΠΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τα προβλήματα δεν έχουν έδρα…

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2016 11:13

 

Η διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κάνει ό,τι είναι δυνατό για να λύσει τα υπαρκτά προβλήματα στο επίπεδο της αρμοδιότητάς της, χωρίς να βάζει ποτέ σε δεύτερη μοίρα τη Στερεά Ελλάδα, επειδή έχει την έδρα της στη Θεσσαλία.

Τα παραπάνω σημειώνουν οι διοικητικοί ταγοί της 5ης ΥΠΕ, με αφορμή τις συνεχείς το τελευταίο διάστημα δηλώσεις και διαμαρτυρίες του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι το κονδύλι των 120.000 ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και παραχώρησε στην 5η ΥΠΕ θα χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση προβλημάτων στον τομέα της υγείας, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι τα μέλη της διοίκησης επισκέπτονται συνεχώς, από τον Απρίλιο του 2015 που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, όλες τις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, ενημερώνονται για τα προβλήματα που υπάρχουν ή εντοπίζουν και ενεργούν ώστε να δοθούν λύσεις το ταχύτερο δυνατό.

Σχετικά δε με τη συζήτηση που έγινε πρόσφατα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, η αρμόδια υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ, Αγγέλα Βαγενά, τονίζει ότι τα προβλήματα εκεί σε καμία περίπτωση δεν έχουν την ένταση η οποία παρουσιάζεται.

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρονται σε πρόσφατο δελτίο τύπου της ΥΠΕ, μετά από επίσκεψη της κ. Βαγενά στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου επισημαίνεται ότι μετά από την αγαστή συνεργασία της ΥΠΕ και των διοικητικών στελεχών του νοσοκομείου, βρέθηκε λύση για την κάλυψη της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής από μαίες όμορων δομών, όπως του ΠΕΔΥ Λαμίας και Κέντρων Υγείας.

Στο ίδιο δελτίο τύπου τονίζεται ότι «τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου περί της εν γένει λειτουργίας του Γ.Ν. Λαμίας, είναι επιεικώς υπερβολικά και δεν καταδεικνύουν την πραγματική κατάσταση του νοσηλευτικού ιδρύματος, απαξιώνοντας την προσπάθεια όλου του προσωπικού για να παρέχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας προς τον πολίτη».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη, η υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και το ΠΕΔΥ νομού Ευρυτανίας, για τέταρτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΥΠΕ, «η στελέχωση του τοπικού ΠΕΔΥ με οδοντιάτρους – υπάρχει οδοντιατρική έδρα αλλά όχι οι γιατροί – καταδεικνύει την προτεραιότητα που δίνεται στο νομό», ιδιαίτερη πατρίδα άλλωστε του περιφερειάρχη.

Όσον αφορά τη συνεργασία της 5ης Υ.ΠΕ. με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σχετικά με το πρόβλημα της έγκρισης Χρηματοδότησης ανά Περιφερειακή Ενότητα για κάλυψη αναγκών φορέων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «το πρόβλημα ξεπεράστηκε με νομοθετική ρύθμιση. Επιπλέον η 5η Υ.ΠΕ. δρομολογεί άμεσα την εκτέλεση διαγωνισμών που πραγματοποιεί, έτσι ώστε υλικά που δεν μπορούν να καλυφθούν από τους εν λόγω διαγωνισμούς, να καλύπτονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχοντας σχέδιο κλίμακος εξοικονόμησης πόρων».

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ

Στο πλαίσιο της ενόχλησης που υπάρχει μεταξύ των διοικούντων την 5η ΥΠΕ για όσα κατά καιρούς έχει αναφέρει εναντίον τους ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, έγινε λόγος για την πρόσφατη (14 Ιουνίου) επίσκεψη της κ. Βαγενά στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας.

Στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας υπάγονται 17 Περιφερειακά Ιατρεία (15 εκ των οποίων χαρακτηρισμένα άγονα και 1 Πολυδύναμο) καθώς και 80 επισκεπτόμενες κοινότητες. Το δε Π.Ι. Σιδηρών, «καλλικρατικά» ανήκει στη Δυτική Ελλάδα (Δήμος Αγρινίου) ενώ υγειονομικά ανήκει στην 5η Υ.ΠΕ.

Με όλα τα παραπάνω, οι επικεφαλής της ΥΠΕ, τόσο ο διοικητής Νέστορας Αντωνίου, όσο και η υποδιοικήτρια Αγγέλα Βαγενά, θέλουν να καταδείξουν ότι – όπως έκανε μέχρι την παραίτησή του και ο αναπληρωτής διοικητής Μιχάλης Βενιζέλος – έχουν επισκεφθεί πολλές φορές τις περιοχές της αρμοδιότητάς τους στη Στερεά Ελλάδα, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι ένα νοσοκομείο της περιοχής, αυτό της Κύμης, είναι το πρώτο που έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση της υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα που θα αποτελέσουν και τον μπούσουλα για την αντίστοιχη διαδικασία και στα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass