ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ

Μεταφέρουν το ιατρείο του Στομίου στα Μεσάγγαλα

* Ακάλυπτη ολόκληρη τουριστική περιοχή – Δυσμενή σχόλια επισκεπτών για τα κλειστά ιατρεία το Σαββατοκύριακο

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2016 12:00
Κλειστό παρέμεινε το ιατρείο Σωτηρίτσας το Σαββατοκύριακο προκαλώντας τα δυσμενή σχόλια των επισκεπτών και των παραθεριστών Κλειστό παρέμεινε το ιατρείο Σωτηρίτσας το Σαββατοκύριακο προκαλώντας τα δυσμενή σχόλια των επισκεπτών και των παραθεριστών


 

Έντονες διαμαρτυρίες προκαλεί η απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Νέστορα Αντωνίου να μεταφέρει τις λειτουργίες και τις εφημερίες του Περιφερειακού Ιατρείου Στομίου στα Μεσάγγαλα.

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα στους παράγοντες και κατοίκους των παραλίων της Λάρισας, η πρόθεση του κ. Αντωνίου να καλύψει το ιατρείο στα Μεσάγγαλα και τις αντίστοιχες ανάγκες του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων.

Το ζήτημα έχει ήδη απασχολήσει πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, όπου ο δήμαρχος, Αντώνης Γκουντάρας, ανάφερε μεταξύ άλλων ότι «είχα επαφές με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου, ο οποίος έχει την άποψη ότι το ιατρείο στα Μεσάγγαλα θα καλύψει τις ανάγκες των Νέων Πόρων και του Πλαταμώνα που ανήκουν σε άλλη υγειονομική περιφέρεια.

Είναι γνωστό ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Στομίου δεν εξυπηρετεί μόνο το Στόμιο, το Ομόλιο, τον Παλαιόπυργο και την Καρίτσα, αλλά μέχρι και την Παλιουριά σχεδόν, ολόκληρη αυτή η περιοχή εξυπηρετείται από αυτό το ιατρείο.

Όλα αυτά δημιουργούν δυσλειτουργία στην περιφέρειά μας. Αυτό το θέμα προέκυψε αιφνιδίως».

Την ενόχλησή του από το γεγονός ότι η 5η ΥΠΕ αποφασίζει και ενεργεί χωρίς νωρίτερα να έχει ενημερώσει τους αρμόδιους, εξέφρασε μιλώντας στην «Ε» ο κ. Γκουντάρας, υπενθυμίζοντας ότι πάντα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, με πρωτοβουλία του εκάστοτε διευθυντή της ΥΠΕ ή του διοικητή των νοσοκομείων γινόταν σύσκεψη όπου όλοι οι συναρμόδιοι φορείς – άρα και οι δήμαρχοι Αγιάς και Τεμπών – συμμετείχαν, κατέθεταν τις απόψεις τους και συναποφάσιζαν για τον τρόπο λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων στο Στόμιο, τα Μεσάγγαλα και τη Σωτηρίτσα.

Φέτος, όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά ο Δήμος Αγιάς ενημερώθηκε ετεροχρονισμένα για την παραπάνω απόφαση της διοίκησης της ΥΠΕ.

Αξίζει να τονιστεί ότι στην περιοχή του Στομίου λειτουργεί κατασκήνωση που κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου φιλοξενεί συνολικά 300 παιδιά με αναπηρίες, έτερη παιδική κατασκήνωση φιλοξενεί επίσης 300 παιδιά, ενώ στο κάμπινγκ μένουν περισσότεροι από 800 τουρίστες. Στην ίδια περιοχή αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες περίπου 2.000 Πολωνοί τουρίστες, οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς αποφάσισε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας που απαρτίζεται από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωάννη Αργυρούλη, τον αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Ευρυμενών, Ρίζο Αγγελακόπουλο, τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο, Ιωάννη Κασίδα και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Δώτιον Πεδίον», Αθανάσιο Ολύμπιο και Ιωάννη Αναστασίου, οι οποίοι θα συντάξουν ψήφισμα που θα σταλεί στην 5η ΥΠΕ και θα αναλάβουν τις απαραίτητες και απαιτούμενες ενέργειες για τη συνέχιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Στομίου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Εν τω μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε λουόμενους που αντιμετώπισαν θέματα ευτυχώς μόνο μικροτραυματισμών το περασμένο Σαββατοκύριακο, το γεγονός ότι παρέμειναν κλειστά και τα τρία περιφερειακά ιατρεία στην περιοχή των παραλίων της Λάρισας. Όποιος τα επισκεπτόταν ενημερωνόταν από σχετική ένδειξη ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα θα έπρεπε να απευθυνθεί στα Κέντρα Υγείας Αγιάς ή Γόννων, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η «Ε», αποφασίστηκε κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση, μόνο τα τέσσερα Σαββατοκύριακα από 16 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου και μόνο τα Περιφερειακά Ιατρεία Σωτηρίτσας και Μεσαγγάλων.

Ολόκληρο το υπόλοιπο διάστημα τα ιατρεία στα Μεσάγγαλα και τη Σωτηρίτσα, καθώς και το Περιφερειακό Ιατρείο Στομίου θα λειτουργούν από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Τυχόν έκτακτα περιστατικά θα μπορούν να καλύπτονται από τα Κέντρα Υγείας Αγιάς και Γόννων, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το ΕΚΑΒ που διατηρεί σταθμό στο Μακρυχώρι.

Να λειτουργήσει σε 24ώρη βάση το Ιατρείο Μεσαγγάλων.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ

Στο μεταξύ την καθημερινή 24ώρη λειτουργία του Ιατρείου Μεσαγγάλων ζητά η μείζων αντιπολίτευση «Νέα Δύναμη» του Δήμου Τεμπών, μετά και τα παράπονα κατοίκων και παραθεριστών της περιοχής που βρήκαν το ιατρείο κλειστό. Η αντιπολίτευση του Δήμου Τεμπών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες επίλυσης του προβλήματος, ακόμη και στα μέσα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης «Νέα Δύναμη», που υπογράφει ο επικεφαλής της Γιώργος Μανώλης «χωρίς υγειονομική κάλυψη είναι τα παράλια του Δήμου Τεμπών (παραλία Αιγάνης) μετά τις 3 το μεσημέρι τις καθημερινές ημέρες παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και χιλιάδες είναι οι παραθεριστές και επισκέπτες της περιοχής, ενώ υπάρχουν και εκατοντάδες παιδιά. Από καταγγελίες που έφτασαν στην αντιπολίτευση, άτομα που χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια απόγευμα ημέρας καθημερινής στο Ιατρείο Μεσαγγάλων βρήκαν την πόρτα κλειστή και αναγκάστηκαν να μεταβούν στο νοσοκομείο στη Λάρισα. Ευτυχώς που τα περιστατικά δεν ήταν σοβαρά» σημειώνει η αντιπολίτευση και καταλήγει: Το πρόβλημα είναι τεράστιο, το έχουμε επισημάνει στον δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις. Περιμένουμε άμεσα λύση του προβλήματος από τη δημοτική αρχή, ακόμη και την ύστατη στιγμή».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass