ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΝΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

«Φωτιά» πήραν τα λογιστήρια στα νοσοκομεία της Λάρισας

* Θα εξοφληθούν οφειλές 35 εκ. ευρώ του Πανεπιστημιακού και 7 εκ. ευρώ του Γενικού Νοσοκομείου

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2016 10:13

Οργασμός δουλειάς το τελευταίο διάστημα στα λογιστήρια των νοσοκομείων της Λάρισας, καθώς – παρά τις δυσκολίες της θερινής περιόδου που βρίσκεται στην αιχμή της – εκδίδονται συνεχώς εντάλματα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των δύο μονάδων υγείας προς προμηθευτές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενισχυθεί με το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου η διαδικασία να μην σταματήσει ούτε μία εργάσιμη μέρα, με στόχο να αποπληρωθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου οφειλές συνολικά 42 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό με το οποίο χρηματοδοτήθηκαν τα νοσοκομεία από το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται ειδικότερα για 35 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει σε προμηθευτές και φάρμακα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και άλλα 7 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τον διοικητή των δύο νοσοκομείων, Παναγιώτη Νάνο, αυτές τις μέρες τα νοσοκομεία αποπληρώνουν οφειλές του 2015.

Ο κ. Νάνος ευχαριστεί με δήλωσή του στην «Ε», τους υπαλλήλους των δύο μονάδων υγείας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα, ώστε αυτή τη στιγμή να βρίσκονται ψηλά στον σχετικό δείκτη απορροφητικότητας, σε σχέση με άλλα νοσοκομεία.

Ευχαριστεί επίσης τον αρμόδιο επίτροπο, κ. Ζήση Γαλάνη, ο οποίος ανέβαλε τις διακοπές του ώστε να βρίσκεται καθημερινά στο πόστο του, εγκρίνοντας τα συγκεκριμένα εντάλματα πληρωμής και συμβάλλοντας καθοριστικά στην ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.

«ΖΕΣΤΟ» ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Υπενθυμίζεται ότι η αποπληρωμή οφειλών των νοσοκομείων αλλά και του ΕΟΠΥΥ προς τους προμηθευτές είναι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να τονωθεί με «ζεστό» χρήμα η αγορά.

Είναι δε χαρακτηριστική η ικανοποίηση που εξέφρασε τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), Παύλος Αρναούτης, για την εντολή που έδωσε το υπουργείο προς τους διοικητές των νοσοκομείων να πληρώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τους προμηθευτές.

«Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως μετά από πολύ καιρό ομαλοποιείται η ροή των πληρωμών από τα νοσοκομεία και μακάρι να συμβεί το ίδιο και από τον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε με νόημα ο κ. Αρναούτης.

«Το γεγονός αυτό», συνεχίζει, «αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να επιλύσει βασικά ζητήματα τα οποία μας απασχολούν, ένα από τα οποία είναι η έλλειψη ρευστότητας η οποία έχει στεγνώσει κυριολεκτικά στις επιχειρήσεις.

Έτσι, μετά από καιρό, βλέπουμε στην πράξη, την ομαλή ροή των πληρωμών, με τα 500 εκατ. ευρώ που πληρώνουν το διάστημα αυτό (και συγκεκριμένα τις τελευταίες 15 ημέρες) οι διοικητές των νοσοκομείων», τονίζει ο κ. Αρναούτης.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το επόμενο διάστημα θα έχουν αποπληρωθεί οι οφειλές των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές για ολόκληρο το 2015.

ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Σε πρόσφατη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου, εν τω μεταξύ, με τη διοίκηση του ΣΕΙΒ, τονίστηκε ότι το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει το νομοσχέδιο που θα περιέχει τις αλλαγές στο σύστημα προμηθειών, άλλη μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως άλλωστε είχε τονίσει και κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, στις αρχές Ιουνίου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Παράλληλα, δρομολογούνται και οι αλλαγές στη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών, εξαιτίας δυσλειτουργίας του οποίου έχουν σημειωθεί κρίσιμες ελλείψεις φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, όπως για παράδειγμα σε βηματοδότες, πρόβλημα που ταλάνισε ασθενείς και στην περιοχή μας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass