ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ

"Υγειονομική βόμβα η ανυπαρξία προγράμματος εμβολιασμού»

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2016 8:16

Το θέμα των εμβολίων κατά της φυματίωσης και της μηνιγγίτιδας από το Πρόγραμμα Εθνικού εμβολιασμού επεσήμανε με ερώτηση του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο βουλευτής Λάρισας της Ενωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.

Μεταξύ άλλων η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

Η ανεξέλεγκτη συνάθροιση που υπάρχει στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, χωρίς, ως επί το πλείστον, να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής, προστασίας, εμβολιασμού και περίθαλψης των φιλοξενουμένων προσφύγων σε αυτά, έχει ως αποτέλεσμα την ήδη ραγδαία εξάπλωση νόσων που είχαν από ετών εκλείψει στην ελληνική κοινωνία, όπως η φυματίωση, ενώ προ των πυλών είναι προφανώς και η εμφάνιση και εξάπλωση άλλων επικινδύνων νόσων όπως η μηνιγγίτιδα. Ο λόγος είναι προφανής, καθώς, όπως έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει και το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εμφάνιση τέτοιων νόσων σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός λόγω μεγάλων συναθροίσεων ατόμων, όπως τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

Προφανώς δεν στάθηκε αιτία και αφορμή το περσινό περιστατικό μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου από μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας Α σε κοριτσάκι ηλικίας 4 ετών σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυτιλήνη, το οποίο κατέληξε στο «Βοστάνειο» Γ.Ν. Μυτιλήνης, αλλά ούτε και τα πρόσφατα αλλεπάλληλα κρούσματα φυματίωσης σε πολίτες κάθε κατηγορίας (ένστολους, νοσηλευτικό προσωπικό, κ.λπ.), ώστε να τροποποιηθεί επί τω βελτίω το Πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού και να συμπεριληφθούν τα σχετικά με τις νόσους της φυματίωσης και της μηνιγγίτιδας εμβόλια στα υποχρεωτικά και ως εκ τούτου με καλυπτόμενη δαπάνη για όλο τον πληθυσμό εμβόλια.

…Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε ώστε να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού τα εμβόλια κατά των νόσων της φυματίωσης και της μηνιγγίτιδας;

2) Πώς προτίθεστε να προστατέψετε τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (π.χ. ανασφάλιστοι, πολίτες που στερούνται βιβλιαρίου υγείας, κ.λπ.), ώστε να προμηθευτούν άμεσα τα εμβόλια κατά της νόσου της φυματίωσης και της μηνιγγίτιδας;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass