ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση των νεοπλασμάτων

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2016 10:56

Οι συνδυασμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις στην Ογκολογία είναι το θέμα της διημερίδας που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στο ξενοδοχείο «Divani Palace» της Λάρισας.

Τη διημερίδα διοργανώνει το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος, σε συνεργασία με την Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, το Τμήμα Ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΛ και την Ογκολογική Κλινική του ΠΓΝΛ.

Η διημερίδα είναι υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Τμήματος Ιατρικής, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με τους προέδρους της οργανωτικής επιτροπής της διημερίδας, του αναπληρωτή καθηγητή, διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ, Γ. Βασιλόπουλου και του αναπληρωτή καθηγητή, διευθυντή του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΛ, Γ. Κύργια «η σύγχρονη αντιμετώπιση των νεοπλασμάτων απαιτεί τη συντονισμένη δράση πολλών ειδικοτήτων και ένα αφοσιωμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι παγκόσμια πρακτική οι περί την ογκολογία ειδικότητες να λειτουργούν στο πλαίσιο κέντρων απαρτιωμένης αντιμετώπισης των νεοπλασμάτων.

Έχοντας κατά νου αυτή την προοπτική, πραγματοποιούμε αυτό το συνέδριο που σα σκοπό έχει τον γόνιμο διάλογο ογκολόγων, ακτινοθεραπευτών και χειρουργών στη μάχη τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη θεραπεία των νεοπλασμάτων.

Απώτερος σκοπός μας είναι να αντλήσουμε από τους συμμετέχοντες το ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορούσε κάτω από μία σκέπη να υλοποιήσει αυτή την ιδέα.

Παράλληλα, θελήσαμε να δώσουμε αντίστοιχο βήμα στο αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μας, τους νοσηλευτές που εργάζονται καθημερινά με ογκολογικούς ασθενείς να συζητήσουν θέματα σχετικά με τη διαχείριση της δύσκολης καθημερινότητας που βιώνουν.

Το motto του συνεδρίου «treat me nice, treat me good, treat me like you really should», αποτελεί και το στόχο του συνεδρίου. Διάλογος ζωντανός για τη συντονισμένη και βέλτιστη αντιμετώπιση των νεοπλασμάτων από όλους τους εμπλεκόμενους».

Στο πλαίσιο αυτού του ζωντανού διαλόγου από όλους τους εμπλεκομένους, ιδιαίτερα σημαντική και συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η σύντομη ομιλία – χαιρετισμός της προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, Ιωάννας Καραβάνα, η οποία επισήμανε ότι ο σύλλογος δίνει ένα αγωνιστικό «παρών» ζωής, δύναμης και αισιοδοξίας.

«Είμαστε παντού, δυναμικά και επίμονα, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και συνεργαζόμαστε στενά με όλους», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Καραβάνα, καταχειροκροτούμενη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Νέστορας Αντωνίου.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass