Σχεδόν το 30% όλων των θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ σχετίζονται με το κάπνισμα

Δημοσίευση: 01 Νοε 2016 15:08

Το 28,6% όλων των θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ σχετίζονται ή μπορούν να αποδοθούν στο κάπνισμα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Και από αυτούς τους θανάτους, τα τρία τέταρτα περίπου αφορούν το καρκίνο των πνευμόνων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Ζοανί Λορτέ-Τιελάν της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου στην Ατλάντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "JAMA Internal Medicine", σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν τους παράγοντες κινδύνου για διαφορετικές μορφές καρκίνου. Η ανάλυση έδειξε ότι το κάπνισμα ενέχεται κατά μέσο όρο στο 22,9% των θανάτων γυναικών από καρκίνο και στο 33,7% των θανάτων ανδρών άνω των 35 ετών.

Η έρευνα δείχνει σημαντικές γεωγραφικές διαφοροποιήσεις από πολιτεία σε πολιτεία των ΗΠΑ, με ποσοστά που κυμαίνονται από 8% έως 40%. Στις νότιες πολιτείες, όπου καλλιεργείται το 95% του αμερικανικού καπνού, η συμβολή του καπνίσματος στους θανάτους είναι η υψηλότερη. Μόνο το ένα τρίτο των αμερικανικών πολιτειών απαγορεύουν το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, ενώ καμία πολιτεία δεν ακολουθεί τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να φορολογεί τα τσιγάρα στο 75% της λιανικής τιμής τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass