ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Λαϊκό μέτωπο υπέρ της δημόσιας υγείας

Δημοσίευση: 11 Νοε 2016 10:24

Συνάντηση με τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας είχε χθες το συντονιστικό όργανο των συνδικαλιστικών φορέων των υγειονομικών της Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα αιχμής που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας στην περιοχή και ειδικότερα η εξάντληση των κονδυλίων για τα φάρμακα, η έλλειψη προσωπικού, η επικείμενη διακοπή των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών που αυτή τη στιγμή αποτελούν τον στυλοβάτη της υγειονομικής περίθαλψης, τα απλήρωτα τμήματα αποδοχών των γιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης από τον Ιανουάριο του 2015 και τα απλήρωτα δεδουλευμένα των υπολοίπων από το 2014, οι μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο αλλά και οι μαζικές μετακινήσεις εργαζομένων από Κέντρο Υγείας σε Κέντρο Υγείας χωρίς να πληρώνονται, καθώς και οι ελλείψεις υλικών, αντιδραστηρίων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών.

Σύμφωνα με το μέλος του συντονιστικού, πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΛ, Λάμπρο Καραγεώργο, «παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της ΥΠΕ επιχείρησε να παρουσιάσει μια θετική εικόνα της κατάστασης, σε καμία περίπτωση δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις και λύσεις, όπως απαιτούν οι καιροί και ζητούν οι φορείς».

Στη χθεσινή συνάντηση μετείχαν, από την πλευρά της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, ο διοικητής Νέστορας Αντωνίου και ο αναπληρωτής διοικητής Δημήτρης Δημητριάδης και από την πλευρά του συντονιστικού, εκτός του κ. Καραγεώργου, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας, το μέλος της διοίκησης των νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας, Λία Ρογκανάκη, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Βόλου, Κώστας Τράγαλος, το μέλος της ΕΙΝΚΥΛ – εκπρόσωπος των γιατρών Α’/θμιας, Γιάννης Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος των νοσηλευτών Δ.Ε. της 5ης ΥΠΕ, Βασίλης Σκόνδρας, ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών των Τρικάλων, Βαγγέλης Ευθυμίου, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Κώστας Λαρίσης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού Τρικάλων, Αθανάσιος Μεταξιώτης και το μέλος της ΕΙΝΚΥΛ, Ευθύμιος Παπαευθυμίου.

Ο κ. Καραγεώργος ανακοίνωσε παράλληλα ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν αντίστοιχες συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, ενώ προωθούνται συναντήσεις και επαφές με συνδικαλιστικούς φορείς και εργαζομένους της περιοχής, με στόχο τη συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχικά 9 συλλογικότητες που συγκρότησαν το συντονιστικό των συνδικαλιστικών φορέων της υγείας, το όργανο έχει ήδη διευρυνθεί φτάνοντας τις 12 και ουσιαστικά εκπροσωπεί πλέον το σύνολο των αντίστοιχων φορέων στη Θεσσαλία.

Το συντονιστικό επισημαίνει παράλληλα ότι θα συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει για το επόμενο διάστημα η ΟΕΝΓΕ, ενώ θα είναι πυκνές οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του το επόμενο διάστημα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass