ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ 4 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΤΩΝ 2 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΝΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ

Έρχονται γιατροί, στην αναμονή για νοσηλευτές

* Μετατάξεις περιμένουν στα νοσοκομεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 13 Νοε 2016 10:40

Τέσσερις θέσεις γιατρών στις δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Λάρισας, καθώς και στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προκήρυξε την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις εντάσσονται στις 98 συνολικά θέσεις που προκήρυξε το υπουργείο στις ΜΕΘ, τις ΜΕΘ Παίδων και τις ΜΕΝΝ των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τις προσλήψεις δύο γιατρών στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενός γιατρού στη ΜΕΝΝ του ίδιου νοσοκομείου και επιπλέον ενός γιατρού στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η προκήρυξη αφορά σε κατόχους τίτλων ειδικοτήτων παθολογίας, καρδιολογίας, πνευμονολογίας – φυματιολογίας, χειρουργικής, αναισθησιολογίας και νεφρολογίας, για τις θέσεις των ΜΕΘ, καθώς και παιδιατρικής για τις θέσεις των ΜΕΝΝ, που αφορούν στα νοσοκομεία της Λάρισας.

Σχετικά με τις θέσεις που προκηρύσσονται στα υπόλοιπα νοσοκομεία της αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η προκήρυξη αφορά επιπλέον 3 γιατρούς στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και άλλη μία θέση γιατρού στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Η επιλογή των γιατρών θα γίνει μετά από προφορική συνέντευξη που για τις θέσεις στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας (αίθουσα τελετών, στο ισόγειο).

ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Εκείνο που αξίζει πάντως να επισημανθεί, είναι ότι πέρα από το έργο που θα μπορέσουν άμεσα να προσφέρουν οι προαναφερθέντες γιατροί, η πρόσληψή τους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταστεί άμεση και η λειτουργία επιπλέον κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου κάποια λόγω έλλειψης προσωπικού εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά.

Κι αυτό γιατί το μείζον πρόβλημα αναφορικά με την έλλειψη προσωπικού, τόσο στο ΠΓΝΛ όσο και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, δεν είναι τόσο η έλλειψη γιατρών όσο η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Αυτό που αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία από τους υπευθύνους είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, στο οποίο προβλέπονται εθελούσιες μετατάξεις προσωπικού.

Όπως μαθαίνουμε, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον νοσηλευτών, που αυτό το διάστημα υπηρετούν σε νοσοκομεία της Αττικής να μεταταχθούν σε νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ και ειδικότερα στα νοσοκομεία της Λάρισας.

Αν η συγκεκριμένη διαδικασία αρχίσει να υλοποιείται, τα χέρια της διοίκησης των νοσοκομείων θα λυθούν, καθώς δεν θα καταστεί δυνατή μόνο η λειτουργία επιπλέον κρεβατιών στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αλλά και η κάλυψη αναγκών στα χειρουργεία και των δύο μονάδων.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass