ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ενημέρωση για την υγεία

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2017 13:07

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων συνεχίζοντας τις δράσεις του διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, με ομιλητή τον Φαρσαλινό γιατρό κ. Αθανάσιο Πρεκατέ, πνευμονολόγο, εντατικολόγο, συντονιστή και διευθυντή στη ΜΕΘ του Τζάνειου Νοσοκομείου, ο οποίος ανέπτυξε τα θέματα:

- Είναι αθώο το ροχαλητό;

- Νεότερα δεδομένα για τη γρίπη.

Πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν και 50 σπιρομετρήσεις σε Φαρσαλινούς κατοίκους, τις οποίες προσέφερε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό της δημοτικής συμβούλου κ. Κυριακής Παναγιωτακοπούλου (υπεύθυνη Δράσεων Υγείας και Πολιτική εκπρόσωπος στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων) η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Ο Δήμος Φαρσάλων με γνώμονα την κοινωνική πολιτική που πρεσβεύει και χαράσσει αλλά και την ευαισθησία του, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στην προαγωγή της Υγείας και υποστηρίζοντας την ιδέα της προληπτικής ιατρικής και της αναβάθμισης της υγείας, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων προληπτικού ελέγχου και ιατρικών εξετάσεων. Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο μας με θέμα την υγεία το 2016 ήταν οι εξής:

- Μέτρηση οστικής μάζας (συνολικά σε 450 άτομα).

- Μαστογραφία (εξετάστηκαν 86 γυναίκες).

- Σπιρομέτρηση (εξετάστηκαν 90 άτομα).

- Μικροβιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις (εξετάστηκαν 100 άτομα).

- Καρδιολογικός, παιδιατρικός, οδοντιατρικός και οφθαλμολογικός έλεγχος σε 350 παιδιά.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια κυρίως των κινητών μονάδων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και με τη βοήθεια του Συλλόγου "ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ" και των "Γιατρών του Κόσμου" και των νοσηλευτριών του Κ.Υ. Φαρσάλων. Από σήμερα ξεκινάμε μία καινούρια σειρά εκδηλώσεων, μιας νέας δομής του Δήμου Φαρσάλων, του ΚΕΠ Υγείας που ως βασικό μέλημά του έχει την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας όλων των πολιτών, αναξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Α’/βάθμια Φροντίδα Υγείας».

Κατόπιν η κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου αναφέρθηκε στο βιογραφικό του κ. Αθανάσιου Πρεκατέ και συγκεκριμένα στους τίτλους σπουδών του, στο συγγραφικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό του έργο, στα βραβεία και τις υποτροφίες που έχει λάβει καθώς και στη συνδικαλιστική του δράση.

Ακολούθησε χαιρετισμός του δημάρχου Φαρσάλων κ. Αρη Καραχάλιου που αναφέρθηκε στην ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Φαρσάλων και στη συνέχεια τόνισε τη μεγάλη συνεισφορά του κ. Αθανάσιου Πρεκατέ στην ανάπτυξη και στην παροχή εξειδικευμένων παροχών ιατρικής φροντίδας, αλλά και στην ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία περιβάλλει τους συμπατριώτες του. Ανακοίνωσε δε ότι ο κ. Αθανάσιος Πρεκατές θα έρχεται κάθε δύο μήνες περίπου στα Φάρσαλα για να εξετάζει τους συντοπίτες του. Τέλος, ο δήμαρχος Φαρσάλων του προσέφερε τρία βιβλία που έχει εκδόσει πρόσφατα ο Δήμος Φαρσάλων. «Τα Φάρσαλα - Γνωρίζοντας τη γη του Ομηρικού Αχιλλέα», «Τα Φάρσαλα και η ευρύτερη περιοχή τους - πρακτικά διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου 2013», «Οι Θεσσαλοί Καραγκούνηδες στον κύκλο του χρόνου και της Ιστορίας - Πρακτικά του 3ου Πανελλήνιου Εθνολογικού Συνεδρίου Θεσσαλών Καραγκούνηδων στα Φάρσαλα.

Στη συνέχεια ο κ. Αθανάσιος Πρεκατές ανέπτυξε τα θέματα:

- Είναι αθώο το ροχαλητό;

- Νεότερα δεδομένα για τη γρίπη.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και απάντησε σε ερωτήσεις τους. Ηταν ιδιαίτερα συγκινημένος για την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι συμπατριώτες του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον φίλο του ιατρό γαστρεντερολόγο, πρώην διευθυντή της Β’ Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού και εκδότη του περιοδικού «ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» Φαρσαλινό κ. Δημήτρη Καραμανώλη που απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία 68 ετών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Αχ. Μπακαλέξη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass