ΕΕΦΙΕ: «Επείγουσες καταστάσεις στο αγροτικό ιατρείο"

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2015 19:33 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:43

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) Λάρισας σε συνεργασία με εννέα κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνει την εκδήλωση "Medical Emergency Cases: Επείγουσες καταστάσεις στο αγροτικό ιατρείο" την Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 4 μ.μ στο αμφιθέατρο "Ιπποκράτης" της Ιατρικής Σχολής Λάρισας.


Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι στο πλαίσιο αυτής να συνοψιστούν οι επείγουσες καταστάσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος γιατρός σε ένα απομακρυσμένο μέρος όπου θα υπηρετεί το αγροτικό του. Έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών έτσι ώστε να αποφευχθούν σφάλματα μοιραία για την υγεία του ασθενούς.


Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη. Το πρώτο και θεωρητικό μέρος, όπου κατά τη διάρκειατεσσάρων ωρών θα αναπτυχτούν τα βασικά βήματα στη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών κάθε ειδικότητας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου.
Το δεύτερο πρακτικό μέρος της εκδήλωσης θα διεξαχθεί σταδιακά περιλαμβάνοντας πρακτικά σεμινάρια αιμοληψίας, ακρόασης θώρακα, διασωλήνωσης και βασικών αρχών λειτουργίας και ερμηνείας ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος και ηλεκτρομυογραφήματος.

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε φοιτητές ιατρικές και παρεμφερών ειδικοτήτων όσο και σε νέους ιατρούς οι οποίοι θα κληθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Οι ομιλητές της εκδήλωσης, όλοι τους έμπειρη στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, θα προσπαθήσουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους ακροατές».

Η είσοδος είναι ελεύθερη προς όλους. Συντονιστές της ημερίδας θα είναι ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής Κ. Γουργουλιάνης και ο Αναπλ. Καθηγητής και διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής Ε. Αθανασίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass