Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΑΝ. ΝΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΛ

«Ήταν ένα… μικρό ποντικάκι»

* Οι επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ δεν είναι «έργα βιτρίνας», σημειώνει ο κ. Νάνος απαντώντας στους συνδικαλιστές των γιατρών

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2017 22:34

«Η εμφάνιση ενός πολύ μικρού ποντικιού σε βοηθητικό χώρο αποκλειστικής χρήσης από το προσωπικό του Νοσοκομείου, ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό» σημειώνει ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας Παναγιώτης Νάνος με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της «Ε».

Ο κ. Νάνος απαντά παράλληλα και στους συνδικαλιστές των γιατρών κάνοντας λόγο για «αυθαίρετα συμπεράσματα συνδικαλιστών» σύμφωνα με τα οποία η «διοίκηση αναλώνεται σε έργα βιτρίνας», όταν πρόκειται για «επενδύσεις δύο εκατομμυρίων ευρώ που είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται σε λίγο καιρό».

 Αναλυτικά ο κ. Νάνος, στην επιστολή του σημειώνει τα εξής: «Αναφορικά με το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Ελευθερίας" με θέμα «Ποντίκια στο Γενικό Νοσοκομείο», επισημαίνουμε ότι η εμφάνιση ενός πολύ μικρού ποντικιού σε βοηθητικό χώρο αποκλειστικής χρήσης από το προσωπικό του Νοσοκομείου, ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Σε καμία περίπτωση δεν εμφανίστηκε σε διάδρομο κλινικής, γι’ αυτό και δεν έγινε αντιληπτό από ασθενείς, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα και προφανώς δεν αναστάτωσαν κανέναν. Αμέσως μετά την αναφορά του προβλήματος, κλήθηκε η εταιρία απολύμανσης-απεντόμωσης και παγίδεψε το μικρό τρωκτικό.

Η διοίκηση και τα στελέχη όλων των υπηρεσιών εργάζονται υπεύθυνα και ουδέποτε άφησαν το Νοσοκομείο ακάλυπτο από συνεργείο καθαριότητας, απολύμανσης ή απεντόμωσης, διασφαλίζοντας τις αναγκαίες συνθήκες καθαριότητας, σε ένα πράγματι παλαιών κτιριακών εγκαταστάσεων Νοσοκομείο που συνδικαλιστές αντιλαμβάνονται ως «σκουπιδότοπο».

Τέλος, σε ό,τι αφορά αυθαίρετα συμπεράσματα συνδικαλιστών ότι «η διοίκηση αναλώνεται σε έργα βιτρίνας», αν έτσι αντιλαμβάνονται επενδύσεις δύο (2) εκατομμυρίων ευρώ που είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται σε λίγο καιρό, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

Ο υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος, αξίας 941.160 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020, δεν είναι έργο βιτρίνας, είναι σπουδαία υποδομή. Η προμήθεια εξοπλισμού για τα χειρουργεία, ο οποίος αρχίζει να έρχεται εντός της εβδομάδος αξίας 515.617 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δεν είναι «για το θεαθήναι».

Η επένδυση των 376.354 ευρώ για την ΜΕΘ-ΜΑΦ, από το ίδιο πρόγραμμα είναι σημαντική αναβάθμιση μιας ΜΕΘ εγνωσμένης αξίας. Τα τεχνικά δελτία για τα μηχανήματα τεχνητού νεφρού, ακτινολογικού εργαστηρίου και τα άλλα έργα ύψους 1.110.000 ευρώ που εκκρεμούν για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020, δεν είναι έργα βιτρίνας, είναι σχεδιασμός μιας διοίκησης υπεύθυνης.

Ορισμένοι, ως φαίνεται, έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και των μεγεθών. Καλύπτονται πίσω από ένα μικρό ποντίκι σε βοηθητικό χώρο και δεν βλέπουν επενδύσεις εκατομμυρίων στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Προπαντός δεν βλέπουν ότι διοίκηση και εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της Λάρισας εργάζονται συστηματικά για να πετύχουν το καλύτερο για τον Έλληνα ασθενή. Τα συμπεράσματα στην κρίση των πολιτών που μας αξιολογούν κάθε μέρα» καταλήγει ο κ. Νάνος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass