ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΓΝΛ

"Τραγική και επικίνδυνη η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία"

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 22:15

Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας έφεραν για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο της επικαιρότητας οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου και οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι συνδικαλιστές, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, εξοπλισμού, υποχρηματοδότησης αλλά και της εμπορευματοποίησης του χώρου της υγείας, απαιτώντας ενιαίο και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας.

Στη χθεσινή κινητοποίηση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του ότι «το ΚΚΕ στηρίζει την κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου, που αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα της δημόσιας υγείας, τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όσο και στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία. Πρόκειται για μία τραγική κατάσταση την οποία συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απαρέγκλιτα, από τη μία εφαρμόζοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και από την άλλη προσθέτοντας νέα μέτρα τα οποία προωθούν την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων. Η μείωση της χρηματοδότησης, η υποστελέχωση και οι ελαστικές μορφές εργασίας, οδηγούν αναγκαστικά τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα».

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η γιγάντωση της κοινωνικής συμμαχίας εργατών, αγροτών, μικρομεσαίων επαγγελματιών ώστε να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Σκόκας, δήλωσε ότι «είμαστε έξω από το ΓΝΛ για πολλοστή φορά, εκφράζοντας τη μεγάλη ανησυχία μας για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη δημόσια υγεία και η οποία θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, εξαιτίας των νέων μειώσεων της κρατικής χρηματοδότησης. Πρόκειται για μία σκόπιμη πολιτική, η οποία ακολουθείται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και η οποία, για να ανατραπεί, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να ορθώσουν κεφάλι απέναντί της».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ»

Οι συγκεντρωμένοι υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον αναπληρωτή διοικητή του ΓΝΛ, Δημήτρη Λιόλιο, ο οποίος αναφέρθηκε στους τρεις στόχους και προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας. Αυτοί είναι: η καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, η διαφανής και αποτελεσματική διακυβέρνηση και η ηθικοποίηση του συστήματος μέσω βιώσιμης χρηματοδότησης του ΕΣΥ.

Ο κ. Λιόλιος επανέλαβε δε τη χαρακτηριστική φράση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού ότι «θα μεροληπτήσουμε υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας».

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε ακόμα ότι για το 2017 ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι κατά 500.000 ευρώ, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει προσληφθεί προσωπικό.

Ειδικότερα, το 2016 ήρθαν στο νοσοκομείο 13 γιατροί, καθώς επίσης και 35 ειδικευόμενοι, ενώ αναμένονται άλλοι 13 από παλιές προκηρύξεις. Ανάλογες προσλήψεις έχουν γίνει και μεταξύ του λοιπού προσωπικού, γεγονός που όσο κι αν δεν καλύπτει τα κενά που υπάρχουν, δίνει τεράστια ανάσα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο κ. Λιόλιος αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη τοποθέτηση και λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου, στα 6 αναισθησιολογικά μηχανήματα για τα χειρουργεία και τα 6 μηχανήματα προβολής οροφής, επίσης για τα χειρουργεία, συνολικού κόστους 400.000 ευρώ, τα οποία θα λειτουργούν μέχρι τα τέλη Μαΐου, καθώς και την προμήθεια εξοπλισμού επιπλέον 376.000 ευρώ, για τη ΜΕΘ, την Ουρολογική και την Καρδιολογική Κλινική.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass