ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία σε 65 Κέντρα Υγείας κατέγραψε ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικό, ενώ επισημαίνει ότι «δεν έχουν χρηματοδότηση για να καλύψουν βασικές λειτουργικές δαπάνες», για να προσθέσουν ότι «στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες δεν προσελήφθη κανείς ιατρός, κανείς επαγγελματίας υγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Αντιθέτως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αν και οι ελλείψεις είναι τραγικές, ισχυρίζεται ότι οι Νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας δεν έχουν τι να κάνουν και πλέκουν».

Η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση των 65 Κέντρων Υγείας, περιλαμβάνει και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Λάρισας. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Κ.Υ. Ελασσόνας: Δεν υπηρετεί Παιδίατρος , Οδοντίατρος, απόσταση από Λάρισα 45 χιλ, πληθυσμός κάλυψης 40.000 περίπου, υπάρχει 24ωρη κάλυψη από ΕΚΑΒ.

-Κ.Υ. Φαρσάλων : Δεν υπηρετεί Παιδίατρος , Οδοντίατρος , Ακτινολόγος, κλειστό το ακτινολογικό εργαστήριο, δεν υπηρετούν Μαίες, πληθυσμός κάλυψης 25.000 περίπου, δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο, η κάλυψη γίνεται από τη Λάρισα απόσταση 45 χλμ. ή από ένα ενδιάμεσο σταθμό απόσταση 22,5 χλμ.

-Κ.Υ. Τυρνάβου: Δεν υπηρετεί Οδοντίατρος, πληθυσμός κάλυψης 25.000 χλμ., δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο η κάλυψη γίνεται από τη Λάρισα απόσταση 17 χλμ.

-Κ.Υ. Αγιάς: Δεν υπηρετεί Οδοντίατρος, δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο, η κάλυψη γίνεται από τη Λάρισα απόσταση 36 χλμ., πληθυσμός κάλυψης 13.500 .

-Κ.Υ. Γόννων: Δεν υπηρετούν Ακτινολόγος, Μικροβιολόγος, Οδοντίατρος, δεν διαθέτει ασθενοφόρο ούτε πληρώματα, η όποια κάλυψη γίνεται από το ΕΚΑΒ που σταθμεύει σε άλλο χώρο εκτός Κέντρου Υγείας και σε απόσταση 7 χλμ. περίπου, πληθυσμός κάλυψης 20.000 περίπου».

ΤΙ ΛΕΝΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Τη δική τους εικόνα παρουσιάζουν στην «Ε» διευθυντές Κέντρων Υγείας του νομού. «Έχει προκηρυχθεί η θέση του Παιδιάτρου, ενώ έχει ζητηθεί η κάλυψη της θέσης του Οδοντιάτρου», αναφέρει η διευθύντρια του Κ.Υ. Ελασσόνας ενώ η διευθύντρια του Κ.Υ. Τυρνάβου επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρει και η ΠΟΕΔΗΝ. Ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγιάς υπογραμμίζει ότι όντως «δεν υπάρχει Οδοντίατρος». Σχετικά με την κάλυψη σε ασθενοφόρο τονίζει ότι «υπάρχουν τρεις οδηγοί, οι βάρδιες για να καλυφθούν είναι τρεις το εικοσιτετράωρο από δύο άτομα άρα δεν καλύπτονται οι μισές βάρδιες οπότε ενισχύει το ΕΚΑΒ».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass