Κ. Μπαργιώτας: «Πόλεμος της καρέκλας» στο ΣΥΡΙΖΑ για τους διοικητές στα νοσοκομεία

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2015 16:18

«Ο πόλεμος της καρέκλας που έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα το υπουργείο Υγείας, συνεπικουρούμενο από κομματικούς συνδικαλιστές, δεν βοήθα τα νοσοκομεία», επισημαίνει ο τομεάρχης Υγείας με το «Ποτάμι», βουλευτής Λάρισας κ. Κώστας Μπαργιώτας σε δήλωσή του με αφορμή την απόλυση του διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ).

«Με δεδομένη την αδυναμία των ΝΕ του Σύριζα να επιλέξουν εγκαίρως τους κατάλληλους αντικαταστάτες ανάμεσα στους πολιτευτές και τους κομματικούς φίλους, μεγάλα νοσοκομεία παραμένουν ακέφαλα για εβδομάδες με βαρύτατες συνέπειες στην οριακή λειτουργία τους. Εκτός και αν στο ΨΝΑ οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν, επίσης, έτοιμο και τον αντικαταστάτη του αποπεμφθέντα και ο Υπουργός και ο κ Υ.ΠΕάρχης σπεύσουν να τον διορίσουν για την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης, βεβαίως, στο όνομα της οποίας προφανώς θα ενταφιαστεί κατά τα φαινόμενα οριστικά και η ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που αντιμάχονται, μεταξύ άλλων, και οι συντεχνίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Μπαργιώτας και προσθέτει:

«Γινόμαστε μάρτυρες της συστηματικής απορρύθμισης του συστήματος υγείας, της καταστρατήγησης κάθε έννοιας νομιμότητας στο όνομα των κομματικών σκοπιμοτήτων. Αν ο Διοικητής του ΨΝΑ έχει ευθύνες, δεν μπορεί παρά αυτές να αποδοθούν. Αν όχι, η απόλυση του για «λόγους εργασιακής ειρήνης» ανοίγει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο στη δημόσια διοίκηση. Από την άλλη, ο Διοικητής της 2ης Υ.ΠΕ οφείλει να αξιολογεί υπηρεσιακώς και αρμοδίως τους υφισταμένους του και όχι να συντάσσεται με τους -κατά δήλωση του- παλαιοσυνδικαλιστές και τις πρακτικές τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass