ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

Τιμήθηκε η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2015 8:06

Ενημερωτική παρέμβαση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εξελίσσεται χθες και σήμερα στη Λάρισα για τη εθελοντική Δωρεά Αίματος, Αιμοπεταλίων, Μυελού των Οστών και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας και την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Με το σύνθημα «Πάρε μέρος στην αλυσίδα της ζωής, Γίνε και εσύ Εθελοντής Δότης», Κινητή Μονάδα του Κέντρου Αιμοδοσίας βρίσκεται από χθες στην Κεντρική πλατεία, με στόχο την ενημέρωση πολιτών και μαθητών. Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα Τετάρτη τις ώρες 9:00-13:00, οπότε θα υπάρχει η δυνατότητα για αιμοδοσία εθελοντών και πολιτών.

Χθες το απόγευμα, οργανώθηκε επίσης ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα του ΟΥΗΛ με ιατρικές εισηγήσεις για θέματα αιμοδοσίας και με επίδοση επαίνων σε εθελοντές αιμοδότες. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Όπως υπογράμμισαν οι διοργανωτές, «η εθελοντική αιμοδοσία είναι, ίσως, η πιο καθαρή και κορυφαία μορφή εθελοντισμού. Είναι η καταξίωση της ανιδιοτέλειας, μια πράξη κατά την οποία δίνουμε κυριολεκτικά κομμάτι του εαυτού μας για τους άλλους. Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία αυτής της προσφοράς. Ήδη πολλοί προσφέρουν αυτό το δώρο μεμονωμένα αλλά κυρίως μέσα από αιμοδοτικές προσπάθειες πολλών συλλόγων διαμορφώνοντας αιμοδοτική συνείδηση στην κοινωνία».



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass