ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία της Λάρισας

*Συμπαρίστανται και οι γιατροί, «όχι φάρμακα από τα σουπερμάρκετ»

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2015 8:00

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι φαρμακοποιοί της Λάρισας με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας. Οι φαρμακοποιοί απεργούν «ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης και των Θεσμών για τη μετατροπή του φαρμάκου από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα».

Οι φαρμακοποιοί, όπως σημειώνεται στο διεκδικητικό πλαίσιο, «λένε όχι στους εμπόρους της υγείας, όχι στην πώληση φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και χορηγείται από τον γιατρό και τον φαρμακοποιό για την προστασία της δημόσιας υγείας. Όχι στην απελευθέρωση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ που θα επιβαρύνει μόνο την τσέπη του Έλληνα ασφαλισμένου. Όχι στο ξεπούλημα του φαρμακείου στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα».

*Εξάλλου, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας συμπαρίσταται στον κλάδο των φαρμακοποιών, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «αυτή τη στιγμή αγωνίζεται για να μην μετατραπεί το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, διακινούμενο μάλιστα από τις αλυσίδες των supermarkets, αλλοιώνοντας παράλληλα την επιστημονικότητα γιατρού και φαρμακοποιού. Πιστεύουμε πως ήρθε επιτέλους η ώρα να υλοποιηθεί το κεντρικό αίτημα μας «κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή».

Θεωρούμε πως πρέπει να καταργηθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 740Β΄/28-5-2010) και ο όρος ΜΗΣΥΦΑ (Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα) που είναι αδόκιμος, να αντικατασταθεί αμέσως από τον όρο «Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή και δεν αποζημιώνονται από του Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης».

Καλούμε την Πολιτεία να αναλογισθεί τις ευθύνες της, όχι μόνον προς τους υγειονομικούς, αλλά κυρίως προς τους Έλληνες πολίτες, καθόσον θα καταστεί υπόλογη για τις τραγικές συνέπειες της ελεύθερης διακίνησης φαρμακευτικών ουσιών μέσω των supermarkets».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass