ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕΣΩ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ

Οι φαρμακοποιοί στα κάγκελα

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2015 12:53 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Ιουν 2015 0:02

«Δεν πρόκειται μόνο για θέμα επιβίωσης των φαρμακείων. Έχει σχέση πρωτίστως με την υγεία των ανθρώπων», τονίζει ο Γιάννης Μακρυγιάννης εξηγώντας την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών στην προσπάθεια να επιτραπεί πώληση φαρμάκων και από τα σουπερμάρκετ.

Επιτυχία 100% είχε η σημερινή απεργία των φαρμακοποιών και στη Λάρισα. Οι ανάγκες του κόσμου σε φάρμακα καλύφθηκαν από τα εφημερεύοντα φαρμακεία που είχε ορίσει ο σύλλογος και που εναλλάσσονταν στη διάρκεια της 24ωρης απεργίας.

«Θέλουμε να συνειδητοποιήσουν η κυβέρνηση, οι θεσμοί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκου, πως ανάλογες πρωτοβουλίες που δρομολογούνται στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Εντάξει μπορεί να μας θεωρούν χρεωκοπημένους αλλά δεν θα μας πεθάνουν κιόλας», τονίζει ο πρόεδρος των Λαρισαίων φαρμακοποιών, πληροφορώντας ότι μεθαύριο Σάββατο συγκαλείται στην Αθήνα η γενική συνέλευση αντιπροσώπων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να λάβει αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα.

Ο και αντιπρόεδρος του ΠΦΣ επαναλαμβάνει το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου: «λέμε όχι στους εμπόρους της υγείας, όχι στην πώληση φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και χορηγείται από τον γιατρό και τον φαρμακοποιό για την προστασία της δημόσιας υγείας. Όχι στην απελευθέρωση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ που θα επιβαρύνει μόνο την τσέπη του Έλληνα ασφαλισμένου. Όχι στο ξεπούλημα του φαρμακείου στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα».

Ο Γ. Μακρυγιάννης εξηγεί ότι από την επιδιωκόμενη αλλαγή για διάθεση φαρμάκων και από τα σουπερμάρκετ ουδέν ωφελείται ο κρατικός προϋπολογισμός ενώ ούτε υπάρχει ζήτημα βελτίωσης της εξυπηρέτησης του κοινού. «Δουλεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό αν πιστεύουν ότι προκύπτει κάποιο όφελος…» Αντιθέτως ανακύπτει σοβαρό πρόβλημα από την ανεξέλεγκτη διακίνηση φαρμάκων δίχως επιστημονική κάλυψη. «Δεν μιλάμε για ασπιρίνες. Η λίστα των ΜΗΣΥΦΑ, των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, αυτών που δεν καλύπτει δηλαδή ο ΕΟΠΥΥ και τα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι από την τσέπη τους φτάνει ήδη τα 1.280 και μακραίνει διαρκώς καθώς όλο και περισσότερα προστίθενται στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων. Και μιλάμε για φά-ρμά-κά. Που δεν μπορεί να τα παίρνει κάποιος από μόνος του και δίχως οδηγίες».

                                                                                                                                    Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass