ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΥ

Ζήτησαν καλύτερες παροχές υγείας

Δημοσίευση: 23 Νοε 2017 22:53

Καλύτερες παροχές υγείας ζήτησαν εκπρόσωποι όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων του νομού Λάρισας, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του ΠΕΔΥ.

«Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια», τόνισαν οι συνταξιούχοι και ζήτησαν από τον διευθυντή του ΠΕΔΥ Λάρισας Βαγγέλη Γραντζή να ενημερώσει τους αρμοδίους για τις ελλείψεις, για τα προβλήματα των συνταξιούχων υποστηρίζοντας ότι «δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας, δεν τους χαρίζουμε την υγεία μας. Τα πληρώσαμε και τα δικαιούμαστε, τα απαιτούμε». Οι συνταξιούχοι ζήτησαν την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. «Μετά τη συρρίκνωση κλινικών νοσοκομείων, τη μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, τη συρρίκνωση των μονάδων υγείας, την κατάργηση των εξεταστηρίων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, έχουμε και πάλι μείωση του αριθμού των επισκέψεων ασθενών σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε μηνιάτικη βάση, την αύξηση δηλαδή των ασθενών που θα πληρώνουν από την τσέπη τους δεκάρικα και εικοσάρικα», ανέφεραν στο υπόμνημα που κατέθεσαν στη διεύθυνση του ΠΕΔΥ.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων βρήκαν σύμφωνο τον διευθυντή του ΠΕΔΥ δείχνοντάς τους ωστόσο τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ λέγοντας «εγώ δεν έχω πρόσβαση στο Υπουργείο, τα αιτήματά σας πρέπει να τα καταθέσετε στη διοίκηση της ΥΠΕ».

Παράλληλα, ο κ. Γραντζής αναφέρθηκε στο προσωπικό που διαθέτει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήμασταν ογδόντα γιατροί και μείναμε δέκα». Αυτή τη στιγμή στο ΠΕΔΥ Λάρισας οι ασφαλισμένοι μπορούν να βρουν τις παρακάτω ειδικότητες: έναν ορθοπαιδικό, έναν καρδιολόγο «ο οποίος αναμένεται να φύγει με σύνταξη το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο διευθυντής της μονάδας, τρεις παθολόγους, τρεις παιδιάτρους. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με τα παιδιά τους τον παιδίατρο και το απόγευμα, ενώ κάθε Τρίτη και Πέμπτη μπορούν να κάνουν εμβόλια και τις απογευματινές ώρες. Επίσης, στο ΠΕΔΥ Λάρισας υπάρχει ένας γυναικολόγος, ένας ουρολόγος, ένας νευρολόγος, ένας δερματολόγος, δύο μικροβιολόγοι και δύο ωτορινολαρυγγολόγοι. Παραμένει χωρίς οφθαλμίατρο και οδοντίατρο. «Ζήτησα να στελεχωθεί η μονάδα με εξοπλισμό σωστό. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η προκήρυξη για την προμήθεια ενός υπέρηχου στο Ακτινολογικό», συμπλήρωσε ο κ. Γραντζής.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων αναμένεται να συναντηθούν για την επίλυση των προβλημάτων τους με τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass