ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απλήρωτοι για πρώτη φορά επικουρικοί γιατροί

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2015 9:37

 

 

Καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού σε 20 επικουρικούς γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σημειώθηκε για πρώτη φορά, δείγμα της πολύ σοβαρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Ίδρυμα.

Το θέμα έγινε γνωστό στο πλαίσιο της χθεσινής συνέλευσης των γιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου, στην οποία αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, σε συντονισμό με άλλους φορείς της περιοχής που βρίσκονται στο πλευρό τους.

Όπως είναι γνωστό, οι γιατροί ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 28 Μαΐου ζητώντας την καταβολή των εφημεριών τους – οι τακτικές παραμένουν απλήρωτες από την αρχή του 2015 – καθώς και την επιπρόσθετη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, όπως επίσης και τον ορισμό διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος που παραμένει ακέφαλο από τις 14 Μαΐου.

Το θέμα της καθυστέρησης στην καταβολή του μισθού των επικουρικών γιατρών, σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, αποτελεί μια γραφειοκρατική δυσλειτουργία που οφείλεται στην πρόσφατη τροποποίηση της σύμβασης μέσω του υπουργείου Υγείας και πρόκειται να λυθεί μετά από λίγες μέρες, καταδεικνύει όμως την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα τώρα με την πρόεδρο των γιατρών του ΠΓΝΛ Σοφία Σωτηράκου, οι περικοπές των εφημεριών, που για τις πρόσθετες φτάνει και το 21%, καθιστούν το πρόβλημα μη αντιμετωπίσιμο και υπάρχει το ενδεχόμενο το αμέσως επόμενο βήμα να είναι η μείωση των εφημερευόντων γιατρών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όταν ήδη το Νοσοκομείο λειτουργεί κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Η κ. Σωτηράκου επισημαίνει ότι κλινικές θα αναγκαστούν να εφημερεύουν μόνο με ειδικευόμενο γιατρό, κάτι που είναι παράνομο, ενώ είναι γνωστά τα προβλήματα έλλειψης γιατρών τόσο στην Παιδιατρική Κλινική, όσο και με τους αναισθησιολόγους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Χθες εν τω μεταξύ η διοίκηση των γιατρών ΕΣΥ του ΠΓΝΛ συναντήθηκε με την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ για τον συντονισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

H πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. των γιατρών ενημέρωσαν τα μέλη της ΑΔΕΔΥ για την τραγική κατάσταση του ΠΓΝΛ. Με τη σειρά του ο πρόεδρος και τα μέλη της ΑΔΕΔΥ δήλωσαν την αμέριστη υποστήριξη στο αγώνα τους, γιατί η υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass