ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 8:05

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας και η Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας διοργάνωσαν πρόσφατα επιστημονική εκδήλωση με ομιλήτρια τη χειρουργό οδοντίατρο Βιολέτα Π. Μπέη - Φουντή και με θέμα «Η άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος. Πρόκληση και υπέροχη διαδρομή».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που έγινε σε αίθουσα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, η ομιλήτρια, παραθέτοντας βιβλιογραφία, ανέλυσε την αλματώδη εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης, την πολυδιάστατη φύση του οδοντιατρικού λειτουργήματος και τη θεμελιώδη σχέση ασθενούς και οδοντιάτρου.

Εστίασε στη νέα γνώση– από πρόσφατη μεγάλη δημοσιευμένη μελέτη - που υποστηρίζει ισχυρά τη συσχέτιση του Fusobacterium του περιοδοντίου με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Αναφέρθηκε στα τελευταία δεδομένα για τη συσχέτιση ανάμεσα στην οστεονέκρωση της γνάθου και τη χρήση διφωσφονικών και παρουσίασε περιστατικά από το ευρύ πεδίο της καθημερινής κλινικής πράξης.

Στην εκδήλωση τονίσθηκε ιδιαίτερα η συμβολή του οδοντιάτρου στην πρόληψη και την προαγωγή της στοματικής Υγείας. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη συμβολή οδοντιάτρων αλλά και συμμετεχόντων πέρα από τον χώρο της οδοντιατρικής, η οποία στηρίχθηκε στα ερωτήματα που ετέθησαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass