ΔΩΡΕΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ

Παίρνει ζωή το «Εργαστήρι Ζωής»

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2015 19:19

Σάρκα και οστά παίρνει το πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόληψης για παιδιά προσχολικής και εφηβικής ηλικίας του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ «Ορφέας» με τη λειτουργία των τμημάτων του «Εργαστηρίου Ζωής», στο νεοκλασικό κτήριο επί της οδού Μανωλάκη στο κέντρο της Λάρισας. Το «Εργαστήρι Ζωής» είναι μια δομή πρότυπη, η οποία δεν έχει γίνει ξανά στην Ελλάδα και εκπονεί προγράμματα και δράσεις.

Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του εγχείρημα, αφού για πρώτη φορά ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν απευθύνεται με έμμεσο τρόπο στις νεαρές ηλικίες μέσω των εκπαιδευτικών κοινοτήτων και των γονέων, αλλά ανοίγει έναν άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με την παιδική ηλικία, έχοντας ως εργαλεία τα εικαστικά, τον πολιτισμό και γενικότερα τη δημιουργικότητα. «Εμείς το ρόλο του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας θέλαμε να τον πάμε ένα βήμα πιο πέρα, να ξεφύγουμε από τις ενημερώσεις στα σχολεία», δηλώνει στην «Ε» η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ «Ορφέας» Ευαγγελία Λιακούλη και προσθέτει «ο οραματικός στόχος όμως, το μεγάλο έργο, η μεγάλη αγάπη, το μεγάλο όραμα για το οποίο παλέψαμε πάρα πολύ γιατί μπλέξαμε με τη γραφειοκρατία, με τα υπουργεία, μπλέξαμε με όλους αλλά όλοι είχαν θετική διάθεση απέναντι στο θέμα ήταν να δημιουργήσουμε το “Εργαστήρι Ζωής”».

ΔΩΡΕΑΝ

Μέσα από τα εργαστήρια τα παιδιά πέραν της ψυχαγωγίας, θα λαμβάνουν μηνύματα για την πρόληψη, τη βία, την επιθετικότητα, το buling και εν γένει για κάθε μορφή εξάρτησης. Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους άμεσα και οι εγγραφές θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής: Συμβουλευτικής - Βιωματικών Εργαστηρίων Ενηλίκων, Θεατρικής Παιδείας, Παραμυθιού, Εικαστικών, Βίντεο, Δημιουργικής Γραφής και η παρακολούθησή τους θα είναι εντελώς δωρεάν. Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα είναι με προοπτική και συνέχεια ενώ τα αποτελέσματά τους θα παρουσιάζονται ανά τακτά διαστήματα στο κοινό. Συγχρόνως θα λειτουργήσει και τμήμα ενηλίκων που θα έχει κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα. «Επιπλέον είναι εξαιρετικά σημαντική η δυνατότητα που δίνεται στους Δήμους του νομού να συμμετέχουν στα Εργαστήρια με παιδιά της περιοχής τους, ώστε παράλληλα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα με κοινή θεματολογία και πρακτική, σε ζητήματα πρόληψης», υπογράμμισε η κ. Λιακούλη.

Ο ΡΟΛΟΣ

Ένα βήμα πιο πέρα, πιο κοντά στην κοινωνία με τη συμμετοχή των πολιτών βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ «Ορφέας». Αυτό γίνεται μέσω μιας ευρείας καμπάνιας ευαισθητοποίησης η οποία αποτελείται από μια σειρά εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα με το παζάρι αγάπης, με το «Αποτύπωμα του ανθρώπου» όπου οι Λαρισαίοι μαγειρεύουν στο σπίτι τους και τρώνε όλοι μαζί σε μια μεγάλη παρέα μαζί με ανέργους και άστεγους μαζεύοντας χρήματα για τα συσσίτια. Με τον καλλιτεχνικό διαγωνισμό που έχει να κάνει με την εκπαιδευτική κοινότητα, για φέτος το θέμα ήταν ο εκφοβισμός και ο ρατσισμός με σύνθημα «Είμαστε όλοι ίσοι» και τα παιδιά παρουσίασαν τις μουσικοχορευτικές τους παραστάσεις. Με ενημερωτικό κλιμάκιο που επισκέπτεται τα σχολεία και ενημερώνει τους μαθητές του νομού και της περιφέρειας για το αλκοόλ. Με εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με τις εποχές όπως είναι το πασχαλινό παζάρι.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η καλοκαιρινή συναυλία που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Πρόληψης νομού Λάρισας ΟΚΑΝΑ «Ορφέας» στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, φέτος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ. Ο Θάνος Μικρούτσικος θα ταξιδέψει το κοινό της Λάρισας, με αγαπημένα τραγούδια από το έργο του «Σταυρός του Νότου», αλλά και διαχρονικές επιτυχίες λαϊκού βιώματος , όπως Πατησίων και Παραμυθιού γωνία, Πάντα γελαστοί, Ελένη, Ατομική Ενέργεια, η Πιρόγα, η Ρόζα κ.α., ερμηνεύονται από τρεις σπουδαίες φωνές μαζί με μία υπέροχη ορχήστρα και τον ίδιο τον συνθέτη, Θάνο Μικρούτσικο στο πιάνο, αλλά και άλλες γνωστές επιτυχίες άλλων συνθετών.

Σε αυτό το πρόγραμμα τόσο ο Δημήτρης Μπάσης με την ρωμαλέα, λαϊκή φωνή του και τις πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες όσο και η Ρίτα Αντωνοπούλου, πολυφασματική, με ακρίβεια και πειθαρχία, μεταφέρουν το τραγούδι από τη σκηνή στο κοινό για να το απογειώσουν.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ προπώληση και άνεργοι, ΑμεΑ, φοιτητές. 12 ευρώ στο ταμείο το βράδυ της συναυλίας.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass